Откриха новата учебна година в Благоевград! Кметът Илко Стоянов: 15 септември е празник на знанието! Образованието отваря врати към целия свят

15 септември 2023 13:16   8 коментара   13006 прочита


Кметът Илко Стоянов откри новата учебна 2023/2024 г. в Благоевград. Той беше специален гост в V СУ „Георги Измирлиев“ и в СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“.

„15 септември е един от най-хубавите празници, защото образованието отваря врати към целия свят. Училището създава приятелства, които ще запомните за цял живот. Пожелавам ви да постигнете големи успехи, а ние да се гордеем с вас! „На добър час, бъдете здрави!“, каза кметът Стоянов в част от приветствието си пред препълнения двор в V СУ „Георги Измирлиев“.

Официалната церемония започна с химните на Р България и ЕС, след което беше представена тържествена програма с песни, танци и стихотворения.

Кметът Стоянов поздрави лично и учителите, учениците и родителите в СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ за първия учебен ден – Празник на науката и образованието.

По традиция водосвет за здраве и успехи отслужи отец Андон Шавулев.

Най-емоционален и вълнуващ беше 15 септември за първокласниците и техните родители. Кметът Стоянов отдели специално внимание на децата, които за първи път прекрачват класната стая и им пожела да се насладят на този важен ден за тях, когато отварят изцяло нова страница в живота си, а именно на знанието и приятелството.

Всички първокласници на територията на община Благоевград получиха книжки със специално послание от кмета Илко Стоянов.

На тържествената церемония за първия учебен ден присъства и Симона Митова, директор „Образование“ към Община Благоевград. Празненствата във всички училища бяха уважени от представители на общинска администрация.

Община Благоевград пожелава успешна учебна година!

8 коментара
15 Септември 2023 13:53 | Временно
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Такъв е гащьо тоя Илко леле


15 Септември 2023 13:53 | атанас дафинов
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Аз съм за 35та година в трети клас в тва училище и затова моят настойник беше тука


15 Септември 2023 14:13 | Ах,Андрешко...........
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

" Образованието отваря врати към целия свят " .....казал кмета ..... Браво ....Само трябва и да се допълни, че трябва и да си в схемите за да минаваш през вратите към целия свят .....и да имаш човек, особено ако искаш да минаваш през вратата на общината за да работиш там :) :) Иначе браво за точните думи.....


15 Септември 2023 14:57 | Българин
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Хубава реч Илко, а защо не каза на децата как се купуват гласове нали Мазуро от покровник купув гласове за теб.
Кажи на децата разкажи им, научи ги още сега.


15 Септември 2023 20:48 | Боби
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

За община Благоевград вратите са отворени за хора с връзки и полуобразовани. Сервитьрките на Хиха още са на работа, някои са шефки. Илко ти си резил, тези женици около теб не са образовани за тези постове. Да не говорим, че шапката много парички.


16 Септември 2023 07:47 | !!!
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Хайде да имаме късмет - догодина да поздравява децата нов кмет!


16 Септември 2023 11:19 | Чюпи
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Образованието не отваря път за работа в община Благоевград. Илко ти си позор.


16 Септември 2023 11:21 | Гънки
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Много са образовани лелите до теб? Не ли?




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар