Катастрофата край Варна: Стоянов обясни защо Кирил Петков се е возил в кола на НСО

17 май 2024 14:35   2881 прочита


Служебният вътрешен министър Калин Стоянов коментира катастрофата със загинал край Варна, в която участва Кирил Петков и автомобил на НСО.

"Образувано е производство, което се наблюдава под надзора на военна прокуратура. Единственият начин да бъде установена скоростта по време на движение е автотехническата експертиза", каза Стоянов, предаде Дарикнюз.

Той разясни и защо Петков е бил в автомобил на НСО. "Като бивш министър-председател има право в продължение на 4 години да бъде охраняван от НСО", обясни Стоянов.

Стоянов благодари на всички служители от областна дирекция на МВР-Пловдив, Окръжната прокуратура и института по психология за свършената работа и проявения професионализъм за случая, при който бивш полицай се бе барикадирал в дома си. Припомняме, че Венцеслав Караджов вече е в затвора.

Той припомни, че в четвъртък български гражданин получава доживотна присъда лишаване от свобода без право на замяна. 

"
Служители на главна дирекция "изпълнения на наказанията" отивайки на място на адреса, мъжът се барикадира в дома си и започва да обяснява, че той жив няма да излезе от къщата, готов е да окаже съпротива и може да има последици за много хора и е заявил, че ще нарани и себе си", каза Стоянов. Сформиран е щаб и е взето решение да започнат продължителни разговори и в продължение на над 10 часа мъжът се предава, без да е използвана физическа сила.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар