Андрей Новаков: Обработването на камион за 60 секунди е чисто българска инициатива

16 май 2024 12:34   9 коментара   7753 прочита


Това е първият сериозен пробив по пътя към дългосрочно решение на проблема с километричните опашки и чакането с часове и дни на нашите шофьори по границите

Евродепутатът и трети в листата за предстоящите избори за Европейски парламент Андрей Новаков на среща с транспортния бранш в Кюстендилско: Обработването на камион за 60 секунди е чисто българска инициатива
Шенген не е лукс, а право на българските шофьори за по-добри условия на труд, заяви Новаков

Обработването на камион за 60 секунди е чисто българска инициатива. Това е първият сериозен пробив по пътя към дългосрочно решение на проблема с километричните опашки и чакането с часове и дни на нашите шофьори по границите. Борбата е голяма и ние ще я продължим и в следващия Европейски парламент. Това увери по време на браншова среща с превозвачи от Кюстендилска област евродепутатът Андрей Новаков. Той заяви още, че Шенген не е лукс, а право на българските шофьори за по-добри условия на труд.

На срещата с транспортния бранш и жители на Бобов дол присъстваха и кандидатите от листата на ГЕРБ - СДС: водачът Христо Терзийски, Радослава Чеканска, Михаела Крумова, Любомир Георгиев, Иван Каназирски, Мартин Кавдански, Моника Стоичкова и Таня Иванова, както и областният координатор Даниел Данчев и кметът на Сапарева баня Калин Гелев.
Новаков увери гражданите в препълнената зала, че ако дадат вота си на кандидатите от ГЕРБ - СДС, те ще работят като един и сред най-големите битки за тях ще бъде Зелената сделка да не направи българите по-бедни. “Аз вярвам в пазарната икономика и че хората в Бобов дол, Дупница и Кюстендил знаят как да си харчат парите. Ако електрическите коли са по-хубави и по-достъпни, ще си ги купят и без ЕП да ги кара”, заяви Новаков.

Водачът на листата в Кюстендилско, Христо Терзийски заяви: “Андрей беше един от най-силните представители в ЕП, който със зъби и нокти отстояваше каузата за транспортния бранш. Убедени сме, че така ще бъде и занапред.” Терзийски увери, че този път хоризонтът на управление ще бъде ясен и ще се състави правителство с 4-годишен мандат.

“Андрей Новаков стана приятел на Бобов дол още преди да бъде избран за евродепутат, остана верен приятел и след като отиде в Брюксел”, заяви общинският председател на ГЕРБ - Бобов дол Юлиан Божанов. Той припомни, че евродепутатът е дарявал многократно средства и е помагал на Бобов дол. Новаков е помагал за ремонт на покрива на храма в Големо село, за ремонт на храма в село Бадино, подпомагал е местната култура и читалищна дейност, канил е и посетителски групи в Европейския парламент в Брюксел.

“Черквата в Големо село и вие останахте в сърцето ми, като едни от първите хора, които повярваха в мен”, каза Новаков. “Радвам се, че Моника Стоичкова е част от отбора в област Кюстендил. ГЕРБ винаги е давала път на младите”, заяви още евродепутатът.

Местният кандидат Моника Стоичкова, която е едно от новите лица в листата на ГЕРБ - СДС за област Кюстендил, е млада майка, ръководи собствена фирма, родена и израстнала е в Бобов дол. Тя е с преференция 107. “Заставам пред вас най-вече от позицията на млад, работещ и активен човек, както и на горда майка на две деца. На млад човек и на отговорен родител, който знае, че бъдещето си го градим ние самите. И че със силна воля, желание за работа и с ясна визия за развитие на родните ни места, можем да постигнем наистина много”, заяви при представянето си Моника.

Тя изрази благодарност за доверието да бъда част от листата, с водач Христо Терзийски и да е редом до личности и доказали се експерти в своите области. “Ще разчитам много и на местната структура на ГЕРБ в Бобов дол, която работи прекрасно и има силен екип”, каза още Моника.
“Пожелаваме успех на Андрей Новаков! Нека преференция 103 в интегралната бюлетина 22 му донесе трети мандат!”, пожелаха от структурата на ГЕРБ - Бобов дол.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Още от: Политика

Принтирай статия
9 коментара
16 Май 2024 13:02 | подлизур
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

ей голям приятел е този Новаков, беше войник, обработва за 60 секунди, адйде нека да иде и мед. сесра в украйна, ейй голям приятел е този


16 Май 2024 13:19 | Зил
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Тоя е като селска даскалица, ръкомаха и се репчи


16 Май 2024 13:59 | BKP
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

Камионите в момента седат по 10-30 часа на границата, каква обработка за 60 мин не знам. А вие го питайте, ане да му правите мили очи.


16 Май 2024 19:04 | Евала Манго
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Боклук.. смотан Къде бре има такава обработка ? Няма граница без 10.. 12 часа висене по опашката Иди на Видин... ЦИРК.. ЦИРК.


17 Май 2024 07:18 | Кайо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Беж в Момина клисура!!!


17 Май 2024 09:38 | КОЛЕГА
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ЕДНА МИТУТА Е ПРЕКАЛЕНО РАЗТОЧИТЕЛСТВО НА ВРЕМЕ. В БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ КАТО МАКЕДОНИЯ, СЪРБИЯ КОСОВО, ПРОВЕРКАТА Е СЪКРАТЕНА ДО 25 СЕКУНДИ.


17 Май 2024 09:52 | аз
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Този боклук и представа си няма от преминаването на граница. Да отиде един ден да пообиколи и да види как се обработват камионите. МЪРША ГЕРБЕРСКА! СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ!


20 Май 2024 00:19 | Бибче
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

По добре е без пиар.


20 Май 2024 00:30 | Лилии
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Дали ще доживееем андрешко да продума на английски. А насо и хиха да не се мяркат в Бл.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар