Очаквано: Корнелия Нинова оглави кандидат-депутатската листа в Пиринско

27 април 2024 13:45   8 коментара   8082 прочита


БСП подреди листите за изборите "2 в 1" на пленум на партията в киносалона на "Позитано" 20. Първо бяха утвърдени водачите на листи за предсрочните парламентарни избори, като лидерката Корнелия Нинова отново повежда две листи - 25 МИР в София и в Благоевград 

  
Останалите софийски листи имат за водачи Христо Проданов - в 23 МИР и Георги Свиленски начело на списъка от кандидат-депутати на социалистите в 24 МИР. 

Брожение предизвика смяната на Манол Генов като водач на листата в Пловдив област, откъдето влезе и на предишния вот. Сега ръководството поставя на неговото водаческо място друга депутатка - Веска Ненчева. През годините двамата неколкократно са си сменяли местата начело на листата. Замяната на Генов сега обаче предизвика недоволството на останалите в листата за Пловдивска област, които заплашиха с отводи по време на пленума. 

Повечето от досегашните депутати отново са водачи на листи, а най-близките до Нинова представители на ръководството повеждат като нея - по две листи. Така Георги Свиленски е водач и в Плевен, освен в София, а Иван Ченчев води и в София област, освен в Габрово. Във Варна начело е поставен Борислав Гуцанов, чиято втора листа е шуменската. Във Велико Търново повежда друг от ръководството - Атанас Зафиров, който ще води социалистите и в Хасково. 

Зам. -председателката на БСП Ирена Анастасова отново ще води в Ловеч, а Петър Кънев - в Бургас. 

Във Видин повежда Румен Гечев, а в Добрич начело е депутатката Мая Димитрова. Драгомир Стойнев, който беше спряган и за второто място в евролистата, е водач на две листи - в Пазарджик и Стара Загора. Местният лидер на БСП в Пловдив Иван Петков е първи в листата там, а членът на ИБ на БСП и бивш кмет на Мездра Генади Събков е на първо място във Враца,пише Дир.бг . 

Водач в Перник е председателят на антифашистите - Борис Цветков. Кюстендил е поверен на Николай Каварджиклиев, Русе - на депутата Иван Иванов, в Сливен води отново Деян Дечев, а в Смолян първи е Емил Хумчев. Иво Атанасов беше поставен на водаческото място в Силистра. Йорданка Георгиева е водачката на социалистите в Търговище. 


От коалиционните партньори лидерът на партия МИР Симеон Славчев е поставен за водач в Разград, а Велизар Енчев е първи в листата на "БСП за България" в Монтана. 

Социалистите утвърдиха на пленума и евролистата. Международникът на БСП Кристиан Вигенин е издигнат за водач. Той е социалистът, получил най-много номинации за Брюксел. Вигенин отново води и листата в Ямбол за изборите за национален парламент. 

Румен Гечев пък е номиниран на второто място, като по-рано обяви пред медиите, че е дал съгласието си да става евродепутат. 

По-рано за второто място се спрягаше и Драгомир Стойнев, а за кандидат за евродепутат се завъртя и името на бившия началник на кабинета на Нинова и бивш лидер на младежкото СДС - Калоян Методиев, в ролята на гражданска квота. 

Трета в евролистата на социалистите е поставена досегашната евродепутатка Цветелина Пенкова, която ще бъде и единствената, предложена отново, след като Нинова публично нееднократно атакуваше досегашните представители на партията в ЕП, като ги обвиняваше, че са гласували резолюции в подкрепа на войната в Украйна, което те обориха с факти. 

 


Още от: Политика

Принтирай статия
8 коментара
27 Април 2024 14:06 | Сандански
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Курни дай път на младите иначе ще имате около 7% на изборите


27 Април 2024 14:52 | БЛАГОЕВГРАД
Оценка:
-5
 (
17
 гласа)

Успех.


27 Април 2024 16:17 | Дунко
Оценка:
0
 (
16
 гласа)

И тия са пълна трагедия като педалите от пп


27 Април 2024 16:51 | 1
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

явно най-лесно се купуват гласове в Пиринско


27 Април 2024 17:05 | Илко
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Познавам една където ще гласува за тази


27 Април 2024 19:03 | ов.Ч.
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

водачката да се отдаде на всеки който иска от пиринско


27 Април 2024 21:03 | Чичовото
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Гласувайте за тикви и башибозуци.


29 Април 2024 07:46 | On
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Iavno tuk pe4eli po dobre, otkolkoto ako stane evro deputat...




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар