Столтенберг: Повече оръжия за Украйна ще доведат до мир

18 юни 2024 07:53   7 коментара   2118 прочита


 
 
„Може да изглежда като парадокс, но пътят към мира е повече оръжия за Украйна", заяви генералният-секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на посещението си в Центъра "Уилсън" във Вашингтон. Визитата му е по случай 75-годишнината на НАТО следващия месец, предаде АФП.

Столтенберг предупреди, че НАТО трябва да наложи санкции на Китай заради подкрепата за Русия.

Генералният секретар обвини Китай, че е влошил ситуацията в Украйна, чрез помощта си за руската отбранителна индустрия.

„Президентът Си Дзинпин се опитва да създаде впечатлението, че стои на заден план в този конфликт, за да избегне санкциите и да запази търговския поток", каза Столтенберг.

"Но реалността е, че Китай подхранва най-големия въоръжен конфликт в Европа след Втората световна война, а в същото време иска да поддържа добри отношения със Запада", добави ръководителят на алианса.

 dnes.bg/ 

7 коментара
18 Юни 2024 09:03 | благоевград-b
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Кой ли ти вярва на теб


18 Юни 2024 09:07 | Джумалия
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Болни мозъци


18 Юни 2024 14:25 | еееееееееееее
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

За какъв мир говориш, бе тъпунгер, САЩ управляват НАТО еднолично и са заробили целия ЕС да ги подкрепя, купища с пари и военна техника, и боеприпаси изпратиха в Украйна и пак руснаците са по-силни .За всички е ясно, че САЩ водят война срещу Русия на територията на Украйна, която са си превърнали в американска Губерния и са си турили това зеленясало леке за президент.


18 Юни 2024 16:01 | м
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

До горните тъпаци- кажете какво е решението за прекратяване на войната? Да се предадат украинците, нали? И изродът да завземе каквото иска. Еми, няма да стане, колкото и да ви се иска. Ако убиецът се изтегли от чуждата територия и войнта спира, понимаете, чебурашки? Така че спрете да бълвате простотии, единствено боклукът в кремъл може да спре войната, както и я започна.


18 Юни 2024 17:20 | Някой
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Долен боклук и дърт хомосексуална гнусотия


18 Юни 2024 19:37 | Стефчо
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Ха-ха, та нали и китайците това правят бе, тъпо норвежко копеле, пращат оръжие във Украйна. По малоумната ви логика приближават мира....


19 Юни 2024 11:32 | Средко
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Столтенберг постоянно говори глупости, но сега май е прав - повечето оръжия винаги водят до мир. Но след известни уточнения - първо, след като повечето оръжия се изразходват успешно от едната воюваща страна, т. е. тя да победи. И второ, много важно е тези оръжия да са ядрени. Примери бол - американците винаги и с охота нападат държави нямащи атомна бомба/Ирак, Либия, Афганистан/. Но ги е шубе да посегнат на други - например Северна Корея, просто защото има ЯО. Точка. Извод - дайте ядренно оръжие на Зеленски, след като го обичате толкова. Демокрацията го заслужава, нали? Друг е въпроса какви ще са резултатите. Важно е Путин да загуби, да речем 20-30% от населението и инфраструктурата си, а Зеленски 100 %. Или иначе казано - какво тук значат някакви си славяни/няколко десетки милиона/. Важни са англо-саксите и интересите им. И тука се сещам за българските англо-саксонци. Все пак те са еманацията на българския род...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар