Министър Караджов обяви тунелът под Кресна за по-скъп и по-неекологичен

24 януари 2022 14:20   8 коментара   8526 прочита


„Тунелът под Кресна на автомагистрала „Струма“ е 4 пъти по-скъп и по-неекологичен. Това каза в ефира на Нова телевизия строителният министър Гроздан Караджов. По думите му, проектът с две отделни трасета е най-евтин и най-екологичен.

Според него използването на старото трасе за изграждане на едното платно на автомагистралата в този участък в посока Кулата е най-удачният вариант. „Дори да е скоростен път с 2 ленти в едното направление, то пак ще е удачно, защото при движение с 80 км/ч този участък ще се минава само за около 10 минути“, поясни министърът.

Караджов припомни, че сега в МОСВ се разработват нови мерки за защита околната среда за този участък от бъдещата автомагистрала. Той обаче не изключи всички останали варианти, включително и строителство на скъпия и дълъг тунел под дефилето.

Относно идеите на кабинета за изграждане на няколко моста над р. Дунав между България и Румъния той смята, че при най-оптимистично стечение на обстоятелствата за всяко отделно съоръжение ще са необходими поне 6 години за изграждането и пускането му в експлоатация. Строителният министър информира, че в петък той и министърът на транспорта ще проведат среща в Русе с румънските си колеги и на нея ще се обсъжда идеята на втори мост при най-големия ни крайдунавски град.

Във връзка с кадровите промени в държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД Караджов поясни, че има право да избира екипа, с който да работи. Той информира, че освободените шефове на дружеството пред него са говорели едно, а се оказва, че да били част от схемата за реализация на идеята за използване на инхаус поръчките за строеж на пътища.


Още за: тунел   Кресна   ам струма   Още от: Общество

Принтирай статия
8 коментара
24 Януари 2022 14:43 | Къде е промяната
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Същия като калинките от Гроб, старата песен на нов глас, не било рентабилно тунел защото български фирми не могат да го прокопаят а чужди не могат да репетират, модела КОЙ продължава с пълна сила.


24 Януари 2022 17:03 | buchi
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

На конкУрсОт за този Участък на СТРУМА имаше по Бочково време и Китайски представител.... даде им такива параметри че БОКАТА се ИЗПЛАШИ... НО!!!!! не искаха да наемат МАРСИАНЦИТЕ на БОКАТА "КЪРТИЦИТЕ"... и РАБОТЪТА С РАЗСЪХНА.... А КАЧЕСТВОТО... по КРАВАРСКИ МИЛИТЪРИ СТАНДАРТ и СРОКОЕ.... ЕХХХХ СРОКОВЕ..... СЕГА ВЕЧЕ ЩЕШЕ ДА ИМА МАГИСТРАЛА СТРУМА ЗАВЪРШЕНА И ДА СЕ ПЪТУВА ОЩЕ ОТ ПРЕДИ 3 (ТРИ) ГОДИНИ
А СГАШНИТЕ СА ДРЕБНИ ЧИКЯРИ ПРЕД БОКОВАТА ДАЛНОВИДНОСТ.... А СА СИТЕ КРАВАРСКА ПОДЛОГА... ЗАЩО НА БОКАТА МУ ПРЪДИ НА ЧОПКАТА РАШКОВ... ОТИ ХЕРОИНКА КАЖА.... ПИТАЙТЕ НЕЯ КАКВА Е ХАВАТА


24 Януари 2022 20:41 | До горния
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Не може човек с твоята неграмотност да се изказва по сериозни неща.


24 Януари 2022 20:44 | Градски
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

КОЙ бе ти каза, кое е по-скъпо или по-евтино? Най-скъпото винаги е козметичното, имитацията, да вземеш (откраднеш) като съсипеш сегашният път през дефилето, вместо да остане и за същите пари да се изгради ново магистрално платно? От първи клас се знае, че 2 е повече от 1!


24 Януари 2022 20:46 | Филип
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ако се разделят трасетата е евтино, но няма да има алтернативен път при положение, че след няколко години магистралите станат платени.
И двете трасета трябва да се изнесат на изток.


25 Януари 2022 08:03 | Кольо Фичката
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Мислих, че в главата на тоя министър от хората на Трифонов има нещо... но и тоя иска да намаже филията. Каква е идеята на една магистрала - да мине по - най краткия маршрут и по - бързо да стигнеш до желаната дестинация. Всяка магистрала трябва да има алтернативен път и тук е ГП Е 79. И тоя като Бойковите калинки реши, че Е 79 може да е едното трасе на магистралата... а другото явни ще мине горе през гората. По същото тресе има поне 6 тунела и над 10 моста, което е трудно и бавно за изпращане. Истината е само един и това са тунели и мостове през дефилето. Ако не могат наши фирми има такива в чужбина. Видя се тунела при Железница, колко хубав и бързо стана. Другото е кражба и чували с пари.


25 Януари 2022 09:35 | от Илия
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Нищо няма да стане и с тези управляващи - гласувах за Да България - няма да се случи повече . Тези са много ама много по зле от всички предишни . Само оправдания - Комшията като се разведе не търси вече причината за развода - просто продължи напред и не се оправдава с предишната. При управляващите е обратно - цял мандат се оправдават с предишните - предишните с по предишните -и така вече 32 г . За това и аз хващам тунела за чужбина - тук няма спасение.


25 Януари 2022 10:31 | До горния толуп
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Гласувал си за герберастите, всеки твой коментар го доказва. Герб е в историята, а ти се връщаш на село.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар