Факултетът по изкуствата на ЮЗУ „Неофит Рилски“ организира празничен концерт по случай 24 май

17 май 2022 14:18   2510 прочита


На 19 май 2022 г. (четвъртък) от 14:00 ч. в зала „УСЕТ“ (Учебен корпус №8) ще се проведе празничен концерт, посветен на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. 

Събитието се организира от Факултета по изкуствата на Югозападния университет „Неофит Рилски“. В него ще участват студенти от всички специалности на катедра „Музика“ – „Изпълнителско изкуство (народни инструменти или народно пеене)“,  „Изпълнителско изкуство (поп и джаз)“, „Електронни технологии в музиката“ и „Педагогика на музикалното изкуство“, катедра „Хореография“ – „Българска народна хореография“ и „Съвременна хореография“, катедра „Телевизионно, театрално и киноизкуство“ – „Филмова и ТВ режисура“, „Филмово и ТВ операторство“, „Филмов и ТВ монтаж“ и „Актьорско майсторство“. 

По повод празника ще бъдат представени и три изложби. На 18 май 2022 г. от 09:30 ч. в Учебен корпус № 1 (етаж 5, фоайе) преподаватели и студенти от катедра „Културология“ ще открият изложба „Мегалитни паметници от Югозападна България“. 

На 19 май 2022 г. от 13:45 ч. в Учебен корпус №8 ще бъдат представени две изложби – на студенти от специалност „Графичен и рекламен дизайн в модата“ към катедра „Изобразително изкуство“ и „Постери на български филми“, подготвена от катедра „Телевизионно, театрално и киноизкуство“. 


 


Още за: ЮЗУ   факултет   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар