Спортика изпусна купата и солидна финансова премия, не без помощта и на рефера

27 юни 2019 09:34   3 коментара   6381 прочита


Отборът на Спортика бе на крачка от грандиозен успех в турнира за купата на България при жените. В спора за трофея благоевградчани отстъпиха пред шампиона НСА с 2:3. Двубоят се игра на терена в село Ковачевци, а главна роля в него имаше рефера Георги Николов. Същият, с диплом от спортна академия опорочи мача, като даде две дузпи за столичанки и всяка спорна ситуация отсъждаше в полза на шампионките. И въпреки това момичетата на Спортика не само че бяха равностойни, но и в отделни части от мача превъзхождаха съперника.

С голове на Здравка Парапунова и Вероника Гоцева, Спортика бе на път да се оттегли на почивката с гол аванс, но тук се намеси рефера, който подари наказателен удар за НСА и полувремето завърши 2:2. След почивката столичани пропуснаха нова дузпа, а Здравка Парапунова нацели гредата. В последната минута при поредния подарък на съдията, след изпълнение на фаул, стана разбъркване в наказателното поле на Спортика, а за нещастие топката срещна крака на Парапунова и влезе в мрежата за 2:3. До края нямаше време за нещо повече и след последния съдийски сигнал НСА триумфира с купата, а Спортика за четвърти път остана със среброто. Освен това благоевградчани изпуснаха и солидна отборна премия от 25 000 лева.

Марти Иванов


Още от: Спорт

Принтирай статия
3 коментара
27 Юни 2019 13:32 | !
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

дайте им на тея момичета за това че правят толкова многоза тоя град!!! а не само АКО ообедят.. малко ли победи имат и нищо не сте им дали а на Пирин които нямат победа по колко им давате? срам!!!


27 Юни 2019 23:45 | Никола
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

От женския отбор, кмета и Венко не могат да усвояват кинти.


28 Юни 2019 08:50 | Иво
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво момичета, трудно ще е с номенклатурата да се борите!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар