Костадин Загорчин замести ексдепутата Ал. Мацурев в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ

24 април 2024 08:46   15 коментара   11326 прочита


Стегнати редици, силни играчи в силна листа на ГЕРБ - гаранция за добър изборен резултат. Герберите в Благоевград работят като отбор за Илиян Георгиев

Бившият председател на ОбС Банско Костадин Загорчин се включва в битката за депутат от ГЕРБ. Той е с номер 7 в листата и заема мястото на отказалия се от надпреварата лидер на ГЕРБ в курортния град, Александър Мацурев. Загорчин е член и активист на партията на Борисов от 2007 година, доказано добър ръководител и председател на общинския съвет.

С промяната, листата на герберите е готова и изпратена за одобрение в Изпълнителната комисия. Както вече писахме, водач е Росен Желязков, следван от Илиян Георгиев от Благоевград, трети е Костадин Стойков от Петрич, с номер 4 е Георги Георгиев от Сандански, пети е преподавателят и директор на училище в Гоце Делчев Никола Джингаров, 6-ти е Марио Терзиев от Разлог и 7-ми Загорчин от Банско. Листата на герберите, в която традиционно последен с номер 22, е Стефан Апостолов от Симитли, е съставена от познати и успели хора, мъдро подбрани, в преследване на добър изборен резултат.

В нея са включени още трима от Благоевград- Йосиф Кочев, преподавателят в ЮЗУ Елена Ставрева и бившият общински съветник Кирил Илиев. Стегнали са редиците от ГЕРБ в областния град, всички в листата ще работят като отбор за Илиян Георгиев, за да успее  областният център да има свой представител в парламента. 

Залогът за  герберите в Благоевград този път е изключително голям, след поредица от избори, в които областният център не успяваше да излъчи  народен представител.  

Битката ще е изключително трудна, защото в листата на ГЕРБ първите четирима  работят особено активно за преференции. Няма да коментираме традиционно отличните резултати на Стефан Апостолов от Симитли, който ще бъде вторият сигурен депутат след водача Росен Желязков. Петрич също ще има депутат в лицето на Костадин Стойков, приет от съгражданите си и избиран вече няколко пъти.

Тук не бива да се подценява и активната помощ на кмета на Петрич Димитър Бръчков, доказал се като брилянтен изборен стратег и кмет, избиран три пъти, при това в условията на ожесточена конкуренция, особено характерна за последните избори, по време на които Д. Бръчков направи истинско показно за добра организация, стегната структура и заслужено висок резултат.

Никак не е за подценяване и Георги Георгиев от Сандански, успял да се наложи като име сред съгражданите си и не само. Георгиев е припознат като кандидат депутат не само в община Сандански, но и в Струмяни, Кресна, познават го в Благоевград и Гоцеделчевско. Досега гореизброените бяха депутати.

Порядъкът може да бъде развален с участието в надпреварата на директора на НОИ в Благоевград Илиян Георгиев от Благоевград. Георгиев доказваше през годините, че успява да спечели достатъчно голям брой преференции в нелеки условия, когато ГЕРБ в областния център беше разпарчетосан и раздиран от противоречия. Освен това, в качеството му на директор на НОИ, Георгиев е силно разпознаваем в Благоевград и областта. 

Новият общински лидер Ат. Камбитов още от първия ден, в който бе избран, започна да работи именно за заздравяване и обединяване на структурите и очакванията са, че на тези избори ГЕРБ Благоевград ще работи екипно и задружно, за да има депутат. Познават го добре герберите Камбитов, доказал през годините организаторско майсторство и изборен талант.

Големи усилия за постигане на безпрецедентно висок изборен резултат на ГЕРБ в област Благоевград полага и областният лидер Андрей Новаков, който не спря да прави совалки между структурите.

Уникален маниер на работа има евродепутатът Андрей Новаков- без да се налага силово, успява да постига обединение и да държи здраво "юздите" на всички партийни структури. Политическата симбиоза между двама утвърдени лидери Новаков и Камбитов е гаранция за много добър изборен резултат, казват пред Struma. com герберите
Ако предположим, че Апостолов от Симитли, Стойков от Петрич и водачът Желязков са сигурните депутати, предвид повтарящите се неколкократно отлични изборни резултати, то битката за 4- ти депутат от ГЕРБ ще се води основно между Илиян Георгиев от Благоевград и  амбициозния и нахъсан Георги Георгиев от Сандански.

Не изключваме и новият играч в листата Н. Джингаров да поднесе изненада и събере достатъчно голям брой преференции, което да разбърка очаквания преференциален "пасианс". Конкуренцията за преференции вътре в ГЕРБ създава напрежение за участниците, но и е гаранция за силно представяне на партията на Борисов в област Благоевград в предстоящите избори. Очаквайте по-късно пълната листа на ГЕРБ. 

Петя Колева 


Още от: Общество

Принтирай статия
15 коментара
24 Април 2024 09:47 | Моро
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Новаков лидер ха ха ха, ще видите лидера колко гласа ще има ха ха ха, този пазарджишки цървул разби областта и затова кризисно докараха Камбата, иначе щеше само малкото Поли да е депутат от ГЕРБ ха ха ха


24 Април 2024 11:15 | Смях
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Чудесно хаха смях


24 Април 2024 11:56 | ФЕН
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

ИЛИАН ОТ НОИ Е НАЙ ДОСТОЙНИЯТ ЗА ДЕПУТАТ ОТ ВСИЧКИ КАНДИДАТИ НА ГЕРБ. ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СА ПЪЛНИ ДУПКИ, НЯМАЩИ СОБСТВЕНО МНЕНИЕ И СА ПЪЛНИ МАРИОНЕТКИ.


24 Април 2024 13:55 | Банскалия
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Егати и държавата та Загорчиния е без образование мачиа го вратар в Славия после магазинер в мтел с туризъм във ВиК се депутат


24 Април 2024 13:57 | къде са редиците
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Къде видяхте стегнатите редици? Кой нареди листата? Пита ли някой членовете на ГЕРБ кой да бъде включен? Проведе ли се гласуване от тях? Да, ама не. Някой си нареди листата както му е кеф. Коя е тази Ставрева? С какво е известна? С какво е допринесла за ГЕРБ? Кой знае кои още са включени. И чакате после членовете да гласуват... Ще има да чакате май.


24 Април 2024 14:01 | Банцко
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Ми маю Бойко кой ти пробутува тия простаци


24 Април 2024 14:04 | Банцко
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Та Загорчиния с Гергана Костова зам. кмет на Разлог ощетия ВиК с над 500 000 лева Бойко дека гледаш или си разделихте парите


24 Април 2024 14:11 | Герб
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Значи вярно се киха на Баце Бойко за депутат


24 Април 2024 14:36 | ГЕРБ
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Как можаха най - голямият палячо Да ГО сложат срамота


24 Април 2024 14:46 | ГЕРБ
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Как можаха най - голямият палячо Да ГО сложат срамота


24 Април 2024 14:46 | ГЕРБ
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Как можаха най - голямият палячо Да ГО сложат срамота


24 Април 2024 15:26 | Пиу-пау
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Шльопоч на бански или пълнеж на разговорен български език


24 Април 2024 15:51 | Пик
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Всички до един ще са платени


24 Април 2024 17:40 | Чичо
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

И за какво са там? Сетих се да лапат и стоят мирно пред Вожда. Боже, пази Родината ни!


24 Април 2024 23:13 | Васе
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Загорчиния го изгониха от ВИК-Ралог Герчев и Рсица Димитрова, а сега пак тия гербери корумпета го вкарват в листите.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар