Ново голямо признание за кресненеца К. Десподов в Гърция

25 април 2024 16:11   4 коментара   4718 прочита


Капитанът на българския национален отбор и крило на ПАОК Солун Кирил Десподов е фаворит за играч на сезона в своя клуб, но също така и в цялата гръцка Суперлига, пише журналистът Димитрис Дракос от сайта flash.gr.

Десподов има най-сериозна конкуренция в лицето на 27-годишния аржентински нападател Есекиел Понсе, който също като българина е новак в Гърция, но е отбелязал 13 попадения в 25 мача. АЕК и ПАОК са два от четирите претендента за титлата в Суперлига, но в същото време притежават и някои от най-талантливите голмайстори този сезон. Това са Есекиел Понсе и Кирил Десподов, които са постигнали нещо, което не се случва често. И това ги прави основни претенденти за приза Играч на годината.

Кресненецът, който пристигна също това лято при Двуглавия орел от Севера в първата си година в Гърция изненада феновете, като отбеляза 10 гола в шампионата, които се оказаха много важни за  ПАОК.

Понсе и Десподов са единствените футболисти, които имат повече от десет попадения в тазгодишното първенство, без да са изпълнили дори и една дузпа. Това е нещо изключително запомнящо се, тъй като за последно се случи на настоящ  играч на АЕК Серхио Араухо през сезон 2021/22. В лоша година за „жълто-черните“ той отбеляза 12 гола, също без да му се даде да бие и един наказателен удар.

Езекиел Понсе и Кирил Десподов са двама играчи, които ще занимават гръцките фенове до края на сезона, като техните голове ще бъдат решаващи в следващите дербита, се казва още в текста. Но има едно много важно уточнение – много е вероятно играчът на сезона в Гърция да бъде от новия шампион на страната, така че дори и един от двамата да завърши с по-голям голов актив, липсата на титла може да му попречи да вземе индивидуалния приз. Следеният от Лацио и Уест Хем нападател Фотис Йоанидис от Панатинайкос, както и съотборникът му Анастасиос Бакасетас също са в списъка с кандидатите за наградата в края на годината./Pirinsport.com


Още за: десподов   Кресна   футболист   Още от: Спорт

Принтирай статия
4 коментара
25 Април 2024 17:26 | Караваната на Ричи
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Признаха го за носач на вода на резервната скамейка. Белким за това става.


25 Април 2024 17:33 | Рапунцел
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тоя бръсне ли си газо ??


25 Април 2024 17:42 | Кафе Спартак
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Магазин Гемети
Само Кирчо, иле
И ФК Перун. Да живее Гара Пирин


25 Април 2024 18:20 | Гошко Африкански
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тоя е зет на Зоран .




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар