Клуб Еър Макс Рейсинг остана без двама топ състезатели по мотокрос

25 март 2019 16:24   1 коментар   5324 прочита


Благоевградският клуб по мотокрос Еър Макс Рейсинг ще започне новия сезон без двама от водещите си състезатели. 11- кратният шампион на България по мотокрос Мартин Тодоров и младата надежда Дани Цанков вече ще се състезават за клуб M6 Yamaha Racing Team от Перник.

Всъщност именно Мартин е в основата на създаването на новия клуб, с който се надява да възстанови традициите на този спорт в града. Тодоров и Цанков имат голям принос за двете последователни отборни титли на Еър Макс Рейсинг Благоевград.

Клубът от областния център е номер 1 в България по мотокрос за 2017 и 2018 година. Мартин Тодоров попадна два пъти в десетката Спортист на годината в Благоевград, като през 2017- та е на седмо място, а за 2018 година е шести. Еър Макс Рейсинг пък спечели наградата Отбор на годината в Благоевград за 2018 година.

През 2019 за M6 Yamaha Racing Team ще се състезават многократният балкански и републикански шампион Мартин Тодоров в клас МХ и младите мотокрос таланти Цветан Бузин – в клас МХ85 и Дани Цанков в клас МХ65.

Въпреки напускането на двама водещи състезатели Еър Макс Рейсинг продължава своята дейност и с останалите състезатели ще продължи да участва и да преследва призови класирания в шампионата по мотокрос на България. Освен това пистата в Зелен дол отново ще бъде домакин на кръг от националния шампионат.


Още за: клуб   сезон   състезатели   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
25 Март 2019 19:36 | Е79
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво Краси




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар