Кокаиновият крал Брендо тайно се е върнал в България

22 септември 2022 07:48   1 коментар   4561 прочита


Кокаиновият крал Брендо тайно се е върнал в България. Такава версия проверява МВР, след като малък самолет кацна мистериозно край Търговище през юни. 

Има предположение, че именно Евелин Банев е бил в него. Никой не потърси машината, пилотът не беше открит, а в нея не е имало дрога. 


Самолетът е излетял от Латвия, като е кацнал за презареждане в Унгария, пише “Телеграф”. 

Оперативната информация е, че Брендо е избягал от Украйна след старта на войната там и се е укривал известно време в друга държава. 
Малкият самолет излетял от Латвия, като е кацнал за презареждане в Унгария. 


 
„Там полицейските органи са се опитали да вземат отношение, тъй като самолетът е заредил, не се е подчинявал на военновъздушните сили на унгарските власти и когато полицейските органи са подходили към самолета с оглед проверка, като на филм те са се качили и са заминали в неизвестна към онзи момент посока”, разказа на 10 юни бившият вътрешен министър Бойко Рашков. 


По думите му машината заредила и във Видин, преди да кацне в Търговище. Ексминистърът мистериозно загатна за полета, че МВР има „богата“ оперативна информация, но няма как да я изнесе. 

 
За самолета беше образувано дело в местната прокуратура. Окръжният обвинител Диляна Стоянова разкри, че в аероплана не е открито нищо, но са 

свалени отпечатъци, които в момента се изследват. 
Назначени са експертизи и на открито ДНК. 

За последно името на Брендо нашумя през септември 2021 г., когато беше арестуван на паркинг на мол в Киев. Властите в Украйна обявиха, че той се е занимавал с още няколко души с производство на трева и дрога. 

След две седмици обаче се оказа, че Банев имал украински документи и беше освободен, а следите му се загубиха. Паралелно у нас Кокаиновия крал беше пуснал искане да излежава присъдите си у нас, но беше отрязан. 

 
Отказът е на тричленен състав на Апелативен съд-София. Брендо е осъден за наркотрафик на 20 г. затвор в Италия, на 10 в Румъния. У нас има шест години килия за пране на пари. 


Още от: Синя лампа

Принтирай статия
1 коментар
24 Септември 2022 15:01 | Брендо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Да му ядете патката глеите си вас убитаци човека си е хитър петър
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар