Децата, яли бисквити с канабис, вече се чувстват добре  

09 юли 2024 09:44   3556 прочита


 

Шест деца са в болницата в Плевен след консумация на бисквити с канабис. Още едно дете се лекува там, след като е приело наркотичен опиат и кокаин. Децата са на възраст от 4 до 14 години. 


 


„Децата са постъпили в болницата в тежко състояние. Не можеха да ходят, бяха сънливи и отпуснати. Тази нощ едно от тях не се е чувствало добре и се е наложило да му се правят допълнителни манипулации. Децата вече са добре, разхождат се в коридора и навън. Надяваме се това да бъде един успешен край на цялата драма, която се е разиграла с тези бисквити. Някаква случайна жена е дала кутията на майката. На нея има инициали, но надписът е на английски и не всеки може да го разчете и да разбере, че в тях се съдържа токсично вещество. Майката е изяла една бисквита, след това е дала и на децата. След известно време на майката ѝ прилошава, а децата изпадат в тежко състояние”, коментира в ефира на „Здравей, България” доц. д-р Евгения Бързашка, началник на Клиниката по клинична токсикология в УМБАЛ "Д-р Георги Странски" в Плевен. 

„Животът им можеше да е в опасност, ако бяха продължили да ядат от сладките”, посочи още доц. Бързашка. 

Тя обясни, че детето, употребило кокаин, е зависимо от наркотични вещества. То също е прието в болницата, но случаят му няма връзка с този с бисквитите. 

 


Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар