Българин опита да прекара над 10 млн. къса цигари без бандерол през ГКПП „Видин-Калафат"

21 септември 2022 23:25   2 коментара   3220 прочита


Български гражданин опита да прекара нелегално над 10 милиона къса цигари без бандерол през ГКПП "Видин"-"Калафат", съобщиха от МВР.

Стоката била укрита в български товарен автомобил, който съгласно представените документи трябвало да превозва играчки от Гърция за търговска верига в Румъния, предаде Dir.bg.

Поведението на водача - също български гражданин, събудило подозрението на граничните полицаи, които след съвместен анализ на риска взели решение да извършат физическа проверка на превозното средство.

При отварянето на товарното помещение е установено, че вместо декларирания товар се превозват 36 палета с общо 1077 кашона, при проверката на които е констатирано, че всички са пълни с недекларирани цигари без бандерол.

Общото количество възлиза на 10 770 000 къса, което представлява случай на контрабанда в особено големи размери.

Съгласно протокола за функциониране на съвместния граничен пункт, стоката и товарният автомобил са задържани от служителите на Гранично полицейско управление - Видин. Образувано е досъдебно производство за престъпление по смисъла на чл. 242 от НК. Съдействие при провеждане на процесуално-следствените действия е оказано от митнически служители.

Водачът на превозното средство е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Продължават действията за установяване на произхода на акцизните стоки и съпричастност и на други лица към констатираната престъпна дейност.


Още за: цигари   българин   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
2 коментара
22 Септември 2022 13:47 | Гражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Как е преминал камиона през всички контролиращи органи на Кулата.... Гранична полиция, митница, нап.....


22 Септември 2022 16:24 | й
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ЕХ ХВАНАЛИ СА КАМИОН НА БАЦЕ БАШ ПРЕДИ ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ БГ ....НИЩО ДРУГИТЕ МИНАВА ПРЕДПОЛАГАМ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар