Бременната д-р Искра Персенска, обвинена за трафик на мигранти, отхвърли обвиненията

20 март 2023 17:31   1 коментар   4113 прочита


Бременната лекарка от Пловдив, обвинена в трафик на мигранти, е обжалвала наложената ѝ парична гаранция в размер на 5000 лева, съобщи за БНТ адвокатът ѝ Николай Стоянов.

Очаква се съдът служебно да се произнесе по мярката, но защитникът все още няма информация за решението на магистратите. Д-р Искра Персенска отхвърли всички обвинения към нея и категорично отрече да е участвала в трафик на мигранти.

Тя опроверга информацията, огласена от МВР, че е разследвана за шофиране под въздействието на наркотични вещества. Преди дни министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви, че задържаната бременна жена, превозваща мигранти, е позната на полицията. Преди това е залавяна да шофира с наркотици.

"Не съм употребявала наркотици, никога не съм спирана, никога не са ме проверявали за наркотици, никога не съм ползвала наркотици. Просто безпочвено изказване на министър, непроверено, аз съм готова в София в лаборатория, която той каже, да бъда тествана за всякакъв вид наркотици, ще потърся по-нататък правата си по някакъв начин за такива нелепи обвинения, уронване на престижа ми като лекар, на името на фамилията ми като лекар, неподходящо изказване, непроверено", каза д-р Персенска./fakti.bg


Още за: лекарка   мигранти   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
1 коментар
22 Март 2023 09:10 | да бе
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Хванали я че вози мигранти, а тя отрича. Толкова е достоверно отричането и, че е била хваната и с наркотици
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар