Ротацията не мина! 22-ма от ОБС дадоха "вот на доверие" на председателя Р. Тасков! Той към вносителите от групата на Зелените: Как ще се изправите пред избирателите си и ще отчетете, че 4 г. престоят ви тук е бил единствено и само да искате оставката ми?!

25 май 2018 13:03   24 коментара   18466 прочита


Местните парламентаристи отхвърлиха предложението за смяна на ОБС шефа през 6 месеца и изслушаха мълчаливо речта на Радослав Тасков, който бил готов да депозира оставката си ,ако предложението бъде гласувано. За модела Камбитов-Тасков и с какво се гордее председателят четете:

За пореден път на днешната сесия на ОБС Благоевград, бе обсъдено предложение за промяна в Правилника за организацията и дейността на общинския съвет, касаеща въвеждане на ротационен принцип при избор на председател на общинския съвет, съгласно, което председателят да се сменя през 6 месеца. 22 от съветниците гласуваха против предложението, 16 бяха "За" и 2-ма въздържали се и то не не бе прието.


Веднага след гласуването председателят на ОБС Радослав Тасков взе думата и заяви:

Факт е, че се създаде едно изключително грешно впечатление, че с тази промяна в правилника, може да се стигне до моята смяна.
Това е невъзможно, и ще видите,че ако си прочетете хубаво правилника и членът, който искате да измените,че този член се прилага тогава, когато
ОБС се конституира на първото си заседание. Така,че колегите, които подкрепиха това предложение бяха подведени, че това ще доведе до моята персонална смяна.

Гласувах против, защото ако предложението беше прието, ние щяхме да предопределим работата на следващия общински съвет.Т.е. тези колеги, които ще дойдат след нас да избират на ротация председателя,смятам, че ние като ОБС нямаме право преди да сме избрани да предопределяме работата на един бъдещ орган на местното самопуправление.

Последните дни наистина бях подложен на една атака, и не само в последите дни, с която се искаше смяната ми, тук е моментът да кажа на всички, че това да бъда общински съветник, да бъда председател на ОБС не е било детската ми мечта нито самоцел, която да следвам.

Ако днес гласуването, независимо, че знам,че това гласуване нямаше да доведе до нищо, предварително бях решил, ако гласовете за промяна в правилника са повече, аз щях да подам оставка. Благодаря на колегите, които не подкрепиха това предложение.

Първо,защото наистина, когато се кълнем и искаме демократичност, въобще не е демократично да определяме, следващия общински съвет под какви норми ще работи.

За тези 15 години имам самочувствието,че всичко по-значимо случило се в Благоевград е станало с моя глас. Като започнем от Газификацията, кръгови кръстовища и всички модерни магазини, от които благоевграчани пазаруват са станали благодарение на моя глас,благодарение на това, че през годините успявахме на формираме едно работещо мнозинство.

Прочетох и за това, че има модел, моделът как ще гласува ОБС, по модела Камбитов-Тасков.

Да такъв модел има, тук мога да призная,че наистина моделът Камбитов-Тасков съществува и това е моделът в, които в двете най-важни страни на местното самоуправление община, кмет и общинска администрация и общински съвет ясно осъзнават какви са отговорностите и правомощията, които са им дадени по закон и ясно следват пътя, който са си начертали.

Защото Благоевград помни и друг модел, модела Хаджигаев - Паскалев, моделът ,в които всички преписки независимо дали са значими и дали са добри за града, дали ще доведат до подобряване на условията на живот в нашия град бяха отхвърлени, защото председателя на ОБС искаше да седне на кметския стол.

Аз не искам да сядам на стола на кмета, този стол е изключително горещ и уверявам ви и на стола на председателя на ОБС не толкова лесно, колкото си мислите.

Уверявам ви,че председателят на ОБС има своите отговорности и своите задължения и за да бъдеш председател на ОБС не е само достатъчно желанието, има много други неща, който човек трябва да притежава, като качества, като опит и познаване на законодателството, така,че да бъде успешен председател на ОБС.

На вносителите на предложението от групата на "Зелените", бих им казал:

Наистина цялата тази сага с промяна в правилника и това говорене се превърна в една ранна предизборна кампания.

Тъй като прочетох, че групата на "Зелените", била гласувала против всички предложения,защото е искала моята оставка и не била съгласна с моята работа, ще кажа: Ако приемем, че сме в предизборна кампания, след една година предстоят избори, уважаеми колеги . Помислете си, след една година, като се изправите пред избирателите си дали ще им бъде достатъчно да им кажете,че тези четири години предстоят ви тук е бил само и единствено да искате оставката на председателя, при това неуспешно, както се видя.

Благодаря на колегите,които гласуваха против и показаха доверие, ако приемем, че това гласуване бе вот на доверие.

Това , което на финала искам да кажа е наистина, че след една година предстоят избори и не се знае избирателите какво ще решат, но е добро за Община Благоевград и за бъдещия просперитет на града ни да се следва моделът Камбитов-Тасков, независимо от имената, които ще са там. Благодаря

Веднага след речта на Тасков, съветниците продължиха заседанието до изчерпване на дневния ред .

Р. Митева

 

24 коментара
25 Май 2018 13:28 | Доволен
Оценка:
-22
 (
36
 гласа)

Ами това е. Айде точка. Мишоците вън!


25 Май 2018 13:30 | 12345
Оценка:
58
 (
58
 гласа)

Господин Тасков най -добре, ще бъде да си останете на този пост до пенсиониране ! Общинските съветници в този си вид сте едни и същи с години в Благоевград! Много е лошо и пошло да се използва политиката за собствена облага! За това терминал 1и 2 е пълно с млади хора! Хораата вече не ви вярват, преядохте с власт, ще плащате много висока цена!


25 Май 2018 14:07 | съветник
Оценка:
38
 (
40
 гласа)

Ако беше казал че ще подадеш оставка преди гласуването, можеше и да стигнат гласовете. След дъжд качулка се правиш на герой.


25 Май 2018 14:18 | Антония
Оценка:
-4
 (
18
 гласа)

Илияна Керина ще ви сложи на място, барабар с неделчо !!! Много се радвам, че тя е в общинския съвет. Сега ще повръщате, удри Инаааа !!


25 Май 2018 14:27 | !
Оценка:
-18
 (
28
 гласа)

Господин ТACKOB. --- KMET. HA. БЛАГОЕВГРАД


25 Май 2018 14:48 | Истината
Оценка:
9
 (
27
 гласа)

Това е тавана на Дончо и компания. Интересна групичка се е събрала. Комунисти, кариеристи, мазохисти и други исти .Какъвто им главатаря, такава и бандата. Неудачници


25 Май 2018 14:58 | нищо ново
Оценка:
25
 (
37
 гласа)

видя се че само Илко е мъж на място, каквито и да ги къдрите и мъдрите, 70 % сте стотинкари а др. 30 % просто заработват за себеси, саниране, концесия, баня, плочки, вода за езерецо и какво очаквате от тях, айде пък урдев... щото всички са на хранилката... как ще узпуснат келпира.....


25 Май 2018 15:00 | ПРЕДЕЛ МАХАЛА
Оценка:
36
 (
36
 гласа)

КАКВИ ИЗБИРАТЕЛИ ТАСКОВ, НАЛИ НИЕ СМЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ, СЪБИРЙТЕ ПАРИЧКИ И ПАК ЩЕ СТЕ ТАМ.....


26 Май 2018 08:39 | запознат
Оценка:
-7
 (
13
 гласа)

Ротационен принцип бе приложен във втория Об. с от началото на демокрацията, но той се прилага само при невъзможност да бъде избран Председателя. Тук няма този казус.


26 Май 2018 12:11 | Таска
Оценка:
17
 (
17
 гласа)

Този го бива само за водещ, той лично няма едно предложение. Кмета го спади за пореден път. Натисна някои съвртници и те свиха опашки. А другите са зависими изцяло от кмета. Какво им каже това е.


26 Май 2018 15:09 | благоевград
Оценка:
-10
 (
16
 гласа)

Многоуважаваният благоевградчанин, администратор, държавник, г- н Облстен Управител на Благоев г-н Бисер Михаилов е най-достоен от всички други кандидати да бъде Кмет на нашият гтад.


26 Май 2018 17:11 | Бляя
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

Тея зелените са уникални. Дончо селтака, Цецо-свинята-доктора по джуки на млади момичета-проститутки, Сашко завършил варненския свободен и цитиращ някаква мисъл на Конфуций. Ужас, ужас


26 Май 2018 17:28 | Дa
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

Дончо е такава мишка. За да скача така на Тасков някой му е дал картбланш. Тоя смешник иначе не смее да пръдне без височайше позволение.


26 Май 2018 18:56 | Да
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

и Мама Кажа който всяка сутрин в 10. 00 часа посреща кмета Камбитов когато пристигне от София за да започне работа в кабинета си.


26 Май 2018 21:01 | Благоевград
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

МАМА КАЖА КМЕТ


26 Май 2018 22:20 | Не до Да
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Като си много отворен иди в хотел Бали и му кажи в очите да те видим. ама страх щото ще го хапнеш. ама тук скрит във форума си силен като мишка


26 Май 2018 22:30 | Запознат
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Ха ха ха тук тези от струма сами си пишат коментарите за да провокират читателите да влизат и да качват брояча на посещенията които прескачат ако сте забелязали през 3 и 4 .ние да не сме балъци


27 Май 2018 06:37 | старогражданин
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Вижте рейтинга на Правителството и рейтинга на Парламента и си помислете дали хора като Бисер Михайлов могат на този етап да участват в местното управление. Улежали се дресирани калинки бъкат в Парламента и по места. Срещу тях като алтернатива ...старите катили, леви и десни или техните деца. Пресен пример-вечният експерт Ерменков, който се юрна да торпилира качеството на водата в период на пълноводие. През август, когато това е най-удобно и естествено, той ще бъде на море.


27 Май 2018 06:52 | старогражданин
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Още веднъж похвално слово от мен към Бойко Борисов и Правителството за перфектната организация около Гергьовден на събитията от София до Атон през Благоевград и Ново село. Организиран труд на стотици или хиляди българи. И не вчера за днес. Кажете му на натовския генерал, че пак се движи след събитията.


27 Май 2018 14:00 | До запознатия
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Не вървиш с тия глупости брато, на струмата влизанията се виждат и във Фейса,! Ти гледай да не ти изсъхне пръсчето от F 5 ! Скоро ще те покажем в Алекса, иди си плати, да не останеш сконфузен и изненадан ! Селските ти версии броячи, мроячи, глупости, които дрънкаш само увеличават читателите на СТрума ком !


27 Май 2018 14:03 | Плюеш
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Плюеш, но спиш на този сайт ! Боже, ама смешници !


27 Май 2018 16:45 | Плюя
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Ха вярно! Сега видях, че всичките посещения на статиите се сменят през три и четири. Смешници!


28 Май 2018 15:43 | кучката
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

мама кажа не само да го посреща, а требе и да го изпраща, на Камбитов, щото е жив умрел, концесия за банята требе да се плаща, требе да се пълни хотела с футболисти и спортисти, общината и съвета требе там да сиправят банкетите и сбирките щото да пълнят джобовете на мама кажа. така че ще ги изпровожда ако требе и до софия ..


05 Юни 2018 22:02 | Мурчо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тоя Тасков с неговата кръчма осмърде целия център. Или кръчмар или ОБС




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар