VII театрален фестивал "Талантино" започва в Благоевград

25 юни 2019 12:26   2 коментара   2433 прочита


И тази година стотици талантливи деца и младежи ще вземат участие в Националният фестивал „Талантино“. Той стартира на днес юни и продължава до 29 юни. Прегледът на театралните школи ще бъде на сцената на Куклен театър в Дом на младостта.

В VII издание на фестивала са включени 32 постановки, които ще бъдат представени от малки и млади актьори от Благоевград, София, Перник,Симитли ,Казанлък, Банкя, Правец, Пазарджик, Бургас, Етрополе.

Официалното откриване на фестивала е утре, 25 юни, от 20.30 часа.

Сред заглавията в програмата на седмото издание на „Талантино“ са: „Всеки змей това го знае“, “Таборът отива на небето“, „Бурята“, един прекрасен ден“, „Лелята на Стаси“, Денят на прошката“, „Шестте пингвинчета“, „Мамино детенце“, „Поличба“, „Лодка в гората“ и др.

Началото на всеки един фестивални дни е 10.00 часа. На 29 юни, от 12.30 часа, в Дом на младостта, ще се проведе и съпътстваща програма – Международна научна конференция „Театрални школи, фестивали и публики, традиции, предизвикателства и нови посоки“. Фестивалът се организира от Община Благоевград, съвместно с Драматичен театър "Енчо Халачев", а входът е свободен.


Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
25 Юни 2019 17:12 | Не по врата, а по шията
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Не е бивш, а си е младежки дом и кой ви дава право да го преименувате без да сте питали жителите на града, бунаци неспасяеми....


25 Юни 2019 20:14 | Мунчо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Младежкия дом е прекръстен на дом на младостта, направете историческия музей-музей на историята, старите фонтани построени през 1987, само с една тон колона са пеещи фонтани като в Барселона. Гарантирано от герб и кмета.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар