Бивш министър би жена си 2 часа в ресторант: Жената падна и не вдигна глава, камерите заснеха последните мигове от живота й 

02 май 2024 10:06   5565 прочита


 
 
Съд в Казахстан разпространи видео, на което се вижда как бившият министър на икономиката бие до смърт жена си в ресторант. 


На видеото се вижда как Куандик Бишимбаев (43) брутално бие Салтанат Нукенова (31) в ресторант, който принадлежи на негов роднина. 

Видеото е заснето пред Върховния съд на страната в първия процес за убийство, излъчен в социалните медии. Процесът шокира Казахстан и накара десетки хиляди граждани да подпишат петиция за по-строги наказания за домашно насилие. 


Бишимбаев, който е заплашен от до 20 години затвор, твърди, че съпругата му е починала, когато е паднала и си е ударила главата в тоалетната на 9 ноември миналата година. Видеозаписите от камерите за наблюдение обаче напълно противоречат на твърденията му, тъй като се вижда как политикът бие безпомощната си съпруга с юмруци и крака повече от два часа. 

Миналата сряда политикът най-после призна, че е биел жена си и "по невнимание" е причинил смъртта й. 

На видеото се вижда как те се карат пред ресторанта в казахстанската столица. Бишимбаев яростно бие и дърпа жена си за косата, след което я удря четири пъти, докато тя е на земята. След това я хваща за врата и я удря по главата. Нукенова се опитва да стане, но той отново я рита и я дърпа за косата. 


Друго видео, уловено от камера във фоайето на ресторанта, показва как министърът продължава бруталната си атака. Хваща жена си за врата и я завлича зад ъгъла. Вижда се как Нукенова пада на земята и се опитва да изпълзи, докато съпругът й я хваща за косата и я влачи в стаята. 

„Бишимбаев продължи да я бие. „Той хвана жена си за врата и започна да я души, след като тя загуби съзнание“, каза прокурорът по време на процеса миналия месец. Тогава Бишимбаев уж спокойно седна да яде. 

Нукенова е открита мъртва в резултат на черепно-мозъчна травма на следващата сутрин в една от ВИП кабините на ресторанта. 

Нукенова беше третата съпруга на политика. Медиите пишат, че атаката е последвала, след като тя е дала да се разбере на политика, че иска да го напусне. 

Нукенова на няколко пъти се опита да напусне мъжа си, като твърдеше, че е бита няколко пъти от него. 

Делото продължава! 

 
 

 


Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар