Светило в гастрономията пристига в Пиринско! Най-добрият сомелиер и кулинар на Италия Маурицио Ферери на гости в община Кресна

17 април 2019 15:30   2 коментара   8316 прочита


Кресна посреща светило в гастрономията и сомелиерството. На 19.04 и 20.04.2019 г. (петък и събота) гост на община Кресна ще бъде световноизвестният сомелиер и кулинар № 1 на Италия за 2012 г., г-н Маурицио Ферери. Г-н Ферери е специалист по маркетинг на традиционните продукти, член на Италианската федерация на готвачите (Federation of Italian Chefs;, на Международния институт на дегустаторите на кафе (Istituto Internazionale Assaggiatori Caffè) и председател на българския клуб на Associazione Italiana Sommelier (Италианска асоциация на сомелиерите).

Визитата е по покана на "Лозаро-винарско сдружението Керацуда, община Кресна" и сред основните теми за обсъждане ще бъдат инстуционалното укрепване на сдружението, развитието на лозарството и винопроизводството от сорта "Керацуда" (уникален сорт грозде, който вирее единствено в региона на Кресна), търсене на възможности за побратимяване на община Кресна с общини в Южна Италия, регионално развитие и др.

След официалната среща с кмета на община Кресна, г-н Николай Георгиев, която ще се проведе от 13:00 до 14:30 часа на 19.04.2019 г, г-н Ферери ще се срещне с представители на ресторантьори, хотелиери и производители на био продукти в Кресна и региона, за да им предаде своя опит в правенето на успешен бизнес. На срещата г-н Ферери ще разкаже и много полезни и интересни неща за сомелиерството; за виното; за това как да разпознаваме доброто вино и как да откриваме неговите качества и т. н.

П. Попов

2 коментара
17 Април 2019 16:49 | Мелник
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Къчове напразно. Я има, я няма и 150 декара лозя керацуда в Кресна. Развийте стратегия в лозарството, хората да видят, че има пазар, че има смисъл да се занимават с тоя отрасъл и чак тогава канете дегустатори на вина. На гол тумбак, чифте пищови е ваща. Хората още с магарета орат новите си, вие за побратимяване ще правите с италиански общини производители на вина. Срамота. Само с италианци не бехме правили банкети. С македонци и руснаци правихме, сага е ред на италианските шансони.


17 Април 2019 17:01 | пародии
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Кой е председател на това сдружение хахаха Едни и същи родата на Банкетски
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар