Ќовините на югозападна Ѕългари€
  
   –егистрац舫абравена парола

—ветило в гастрономи€та пристига в ѕиринско! Ќай-добри€т сомелиер и кулинар на »тали€ ћаурицио ‘ерери на гости в община  ресна


17 април 2019 15:30  2 коментара   7602 прочита ресна посреща светило в гастрономи€та и сомелиерството. Ќа 19.04 и 20.04.2019 г. (петък и събота) гост на община  ресна ще бъде световноизвестни€т сомелиер и кулинар є 1 на »тали€ за 2012 г., г-н ћаурицио ‘ерери. √-н ‘ерери е специалист по маркетинг на традиционните продукти, член на »талианската федераци€ на готвачите (Federation of Italian Chefs;, на ћеждународни€ институт на дегустаторите на кафе (Istituto Internazionale Assaggiatori Caffè) и председател на български€ клуб на Associazione Italiana Sommelier (»талианска асоциаци€ на сомелиерите).

¬изитата е по покана на "Ћозаро-винарско сдружението  ерацуда, община  ресна" и сред основните теми за обсъждане ще бъдат инстуционалното укрепване на сдружението, развитието на лозарството и винопроизводството от сорта " ерацуда" (уникален сорт грозде, който вирее единствено в региона на  ресна), търсене на възможности за побратим€ване на община  ресна с общини в ёжна »тали€, регионално развитие и др.

—лед официалната среща с кмета на община  ресна, г-н Ќиколай √еоргиев, ко€то ще се проведе от 13:00 до 14:30 часа на 19.04.2019 г, г-н ‘ерери ще се срещне с представители на ресторантьори, хотелиери и производители на био продукти в  ресна и региона, за да им предаде сво€ опит в правенето на успешен бизнес. Ќа срещата г-н ‘ерери ще разкаже и много полезни и интересни неща за сомелиерството; за виното; за това как да разпознаваме доброто вино и как да откриваме неговите качества и т. н.

ѕ. ѕопов

ќще за: ћаурицио ‘ерери  специалист  сдружение ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


2 коментара

17 април 2019 16:49 | ћелник
ќценка:
3
 (
9
 гласа)

 ъчове напразно. я има, € н€ма и 150 декара лоз€ керацуда в  ресна. –азвийте стратеги€ в лозарството, хората да вид€т, че има пазар, че има смисъл да се занимават с то€ отрасъл и чак тогава канете дегустатори на вина. Ќа гол тумбак, чифте пищови е ваща. ’ората още с магарета орат новите си, вие за побратим€ване ще правите с италиански общини производители на вина. —рамота. —амо с италианци не бехме правили банкети. — македонци и руснаци правихме, сага е ред на италианските шансони.


17 април 2019 17:01 | пародии
ќценка:
4
 (
10
 гласа)

 ой е председател на това сдружение хахаха ≈дни и същи родата на Ѕанкетски
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.