Срам! Политици яхват мирния протест на разложани! Провокатори се опитват да настървят хората един срещу друг, полиция и жадармерия блокира входовете на ромската махала

15 май 2021 11:35   4 коментара   12912 прочита


Както на всеки мирен протест безхаберни политици влязоха в ролята на провокатори и правят опити за разпалване на конфликт между българи и роми в Разлог, целейки извличане на политически дивиденти. Появиха се провокатори, които насъсквт хората един срещу друг и призовават да се щурмува ромската махала. Ромите от своя страна се готвят за отпор.

В Разлог гъмжи от полиция, пристигат още полицейски сили и жандармерия, но размирици няма да се допуснат и двете групи тръгнали една срещу друга бяха спрени от органите на реда и жандармерията. Поведението на политиците обаче е срамно и безотговорно, да призовават към саморазправа и кръвопролития, отмъщения и разпри, е не само крайно укоримо, но и престъпно. Никога в Разлог роми и българи не са имали проблеми.

Заради нечии властови и политически амбиции, един битов конфликт се превръща в нещо по-голямо. Призоваваме разложани за мъдрост, не се превръщайте в маши в ръцете на хора, които преследват лични интереси. Припомняме ,че  пред съда в града бе организиран мирен протест, докато съдът гледа мярката за неотклонение на 5-ма участници в сбиване в местно заведение. Заради безобидна забележка и изтървани нерви на близки на 10 годишно дете се развихри скандал и масов бой. 
П. Попов 
 


Още за: Разлог   протест   бой   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
15 Май 2021 11:58 | мок.амуртс
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Аре уа, бе Петров. Дойде ли да видиш. Седи си у РТЦ-то.


15 Май 2021 14:16 | Ами дега
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Арестувайте политиците. Или


15 Май 2021 15:45 | !!!!
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Това не е битов конфликт. На хората им писна от наглостта и липсата на задръжки на циганите. А властите замитат всичко под килимчето. На всякъде огъня тлее!!


15 Май 2021 20:27 | Мартин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

НЯМА НИТО ЕДИН ПОЛИТИК НА ПРОТЕСТА А РОМИТЕ СА ОРГАНИЗИРАНИ ОТ БРАТ АСЕН И КАТЕРИН ПЕТЕВ ЧЛЕН НА ДПС
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар