Скандал: Изгубиха багажа на магистрати, участвали в международен семинар за съдебно сътрудничество, сред тях и петричката съдийка А. Ризова

30 юни 2015 12:31   5 коментара   15621 прочита


Личният багаж на четиримата съдии от Петрич, Стара Загора, София и Пловдив, които участваха в международния семинар за ролята на националния съдия в съдебното сътрудничество в ЕС, се загуби и трябваше намесата лично на магистратите, за да могат да си го получат, едва днес. Петричкият съдия Андроника Ризова го разопакова и установи, че нищо от ценните материали не липса.

Остава, обаче огорчението от калпазанската работа на превозвача, който търкалял багажа им по другите международни летища. Магистратите поискали да заведат колективен иск срещу международен превозвач, но за жалост имало регламент, при който е допустимо закъснение на личните вещи. Именно това, спасило фирмата, отговаряща за превоза на багажа от солидната неустойка от 250 евро на час. Днес, съдия Анроника Ризова показа програмата и връчения и сертификат, за участие в семинара.

В него са взели участие десет човека, предимно магистрати. От страната ни, са четирима съдии, като едната е съдия Ризова. Останалите са колеги от София, Ст. Загора и Пловдив. В дискусията взели участие и магистрати от Албания, Италия и Сърбия ид. Съдия Ризова изказа задоволство от провелия се семинар в Люксембург,. защото имало първоначално лекции по темата, после и практични упражнения, показали значимостта на съдията в ролята му в съдебното производство по наказателни дела в сътрудничеството с останалите съдии от ЕС. Семинарът се водел на английски език, който е втори матерен за съдия Ризова.

Венци Методиев

5 коментара
30 Юни 2015 12:58 | без име
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

Голема работа брей, брей, брей, Голема новина.
А на Бай Борис кучето вече не гони зайци.....


30 Юни 2015 13:20 | До коментиращите !
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

като не познавата човека, не давайте оценки за него !Съдия Ризова е почтен човек и в кръвните си клетки


30 Юни 2015 14:17 | Койчо
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Чак пък скандал. Ежедневно се случва. Тия да не са повече от обикновените хора, на които се случва, че да се пише с големи букви.... айде без излишни драми!


30 Юни 2015 17:10 | хах
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

муха ги ощипала тия точно, които такива заслужени наказания дават престъпниците, че нормалния човек да го е страх да излезе, че не знае дали ще се прибере жив и здрав, а и какво ще свари като се прибере у дома!


02 Юли 2015 12:33 | Темида
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Струма, да не публикувате снимките и имената на вибраторите!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар