Новините на югозападна България
Бившият на Гала се къпе в милиони, а водещата издържа Стефан  
   РегистрацияЗабравена парола

Проект за реконструкция на ГКПП Логодаж представен на заседание на Областния съвет за развитие


12 май 2015 11:35  2 коментара   12075 прочитаНа заседанието на Областният съвет за развитие, което се провежда в Банско на 11 и 12 май, областният управител Бисер Михайлов представи приоритетен проект за област Благоевград, който да бъде включен за финансиране от Целенасочената инвестиционна програма - извършването реконструкция и модернизация на ГКПП Станке Лисичково / МП Логодаж , което е важно от гледна точка на:

- Стратегическото си местоположение ГКПП Станке Лисичково / МП Логодаж, разположен на „Път ІІІ-106 “ на около 20 километра западно от Благоевград, на границата на Република България и Република Македония. Най-близкото кметство на Община Благоевград е с. Логодаж отстоящо на 10 км., източно от граничния пункт.

- Улесняване на търговските потоци по транс-европейските транспортни коридори ГКПП Станке Лисичково – Гоце Делчев – ГКПП Илинден , ГКПП Станке Лисичково – Кулата, ГКПП Станке Лисичково – София – Видин и ГКПП Станке Лисичково – Калотина;

- Намаляване на загубите за бизнеса от чакане при преминаване на границата, вследствие намаляване на времето за преминаване на търговските потоци;

- Присъединяването на Република България към Шенгенското пространство;

- Подобряване условията на труд на служителите на контролно-пропускателния пункт;

- Облекчаване на пропускателния режим и едновременно с това възможност за по-ефективна работа на служителите;

- и не на последно място – осигуряване на адекватна пропускателна възможност на граничния пункт към македонския пункт Ново село.

След изграждането на автомагистрала Струма, се очаква да се повиши трафикът на транспортни средства и в двете посоки, и реализирайки модернизирането на граничния пункт, значително ще се облекчи преминаването.

Общините също направиха своите предложения за финансиране от програмата, като се имаше предвид, че финансиране ще получат само тези проекти, които не попадат в обсега на действащите оперативни програми, но са приоритетни, необходими и важни за развитието на отделните общини.

Още за: съвет  Б. Михайлов  проект Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


2 коментара

12 май 2015 21:17 | СВЕТЛА НИКОЛОВА
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

20 години чакаме да се осъществи този проект на ГКПП Станке Лисичково, крайно време е, отидете да видите каква мизерия е там не прилича на Европейска граница, преди две години беше осъществено и финансиране от световната банка, но в последният момент бяха насочени къмКапитан Андреево, дано този път да се осъществи, много е наложително, ще се раздвижи и района


12 май 2015 22:03 | mda
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А ГКПП Клепало... Никой нищо не казва. 25 години откакто разбиха пътя за да правят нов и до там си остана. Тежко на хората, които живеят там и на тези дето имат желание да отидат до там, но нямат високо проходими автомобили. 21 век в страна членка на ЕС. СРАМ, СРАМ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.