Новините на югозападна България
Полезно е да прочетете! 20 правила за етикет, които всяка дама трябва да знае  
   РегистрацияЗабравена парола

Община Благоевград разкрива три нови социални услуги


11 октомври 2018 09:14  3 коментара   3140 прочитаТри нови социални услуги ще бъдат разкрити в Благоевград. Те ще са обособени в сградата на бившия Дом за деца лишени от родителски грижи.

Предстои да бъдат създадени Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, Дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства, както и Център за обществена подкрепа. В тях ще има зала за лечебна физкултура, психомоторика и психосензорна зала, помещения за индивидуална и семейна работа, за групова работа с деца и родители и др. В дневните центрове ще бъдат ангажирани специалисти, сред които психолог и логопед.

Всички помещения ще бъдат съобразени с изискванията и ще отговарят на нуждите на потребителите. Идеята е да се осигури социално включване и равен достъп до услуги на деца и младежи в нужда. Центрове ще заменят институционалния модел на грижа за деца. Развитието и надграждането в сферата на социалната политика е сред основните приоритети на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

П. Попов

Още за: услуги  дом  грижи Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


3 коментара

11 октомври 2018 20:10 | гражданин
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

приоритет-социалните услуги, а затвориха Център за временно настаняване..... странна политика


12 октомври 2018 00:01 | Майка
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

От къде специалисти бе, нали всички са от тукашния пуц. На вятъра хвърлени пари за заплати на обслужващ персонал и"специалисти". Тези деца, по-добре от майките им никой няма да ги гледа или занимава с тях, защото така или иначе за съжаление никога няма да се подобрят кой знае колко с тези тежки и в повечето случаи нелечими заболявания. Така че, цялата система е тотално збъркана и наистина убива!!!


12 октомври 2018 00:09 | Гост
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Може ли някой да ми обясни каква е разликата между днешните т. н. центрове и предишния институционален модел... Всичко е имитация на дейност, в която ще се наливат грешни пари. Никой по-добре от майките няма да се занимава с тези деца (тук не включвам ромите) . Збъркана система, която убива!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.