От чистачка до милионерка! Подробности около кървавото убийство на гръцки кардиолог: Ето го полицаят...  
   РегистрацияЗабравена парола

МОСВ ще глоби патриотично хоро в езерото „Бъбрека“


12 август 2018 14:40  9 коментара   10476 прочита

Снимка: Асен Великов
Снимка: Асен Великов


Снимка: Асен Великов

Aдминистративни наказания и санкции за неспазване на режимите в защитената територия


Министерството на околната среда и водите ще наложи глоба на организаторите на националната инициатива "Нашият дом е България" , които в събота разпънаха хоро във водите на едно от най-красивите рилски езера - "Бъбрека".

Дирекция „Национален парк Рила“ започва процедура за налагане на административни наказания и санкции за неспазване на режимите в защитената територия, се казва в съобщение на министерство на околната среда и водите. цитирано от Факти.бг. Дирекцията е издала разрешение за заснемане на сцени от филм, като в заповедта на директора на парка са дадени изрични указания за начина на провеждане на снимачните дейности и организацията им.

Заповедта не е била спазена, извършени са нарушения на Закона за защитените територии, плана за управление на парка и установените режими и норми в парка, съобщават от министерството.

На организаторите на събитието – Фондация „Нашият дом е България“ ще бъде потърсена административно-наказателна отговорност за неспазване на поставените условия по издадената съгласувателна заповед на директора на парка.

При установяване самоличността на участниците в нарушението, които нерегламентирано са навлезли в езеро „Близнака“, също ще бъде потърсена административно-наказателна отговорност. По закон санкцията за юридически лица е 1000 до 10 000 лв., а на физически лица – глоба, като минималната е в размер от 5 до 100 лв., а максималната от 500 до 5000 лв.

 Още от: Общество
Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


9 коментара

12 август 2018 17:30 | Процедури с рога и копита
Оценка:
18
 (
20
 гласа)

мосв ГЛОБЯВА ХОРАТА КОИТО ИГРАЯТ ХОРО В ЕЗЕРОТО, А НЕ ВИЖДА ЧЕ ЮЛЕН СЕ Е РАЗШИРИЛ ДВОЙНО ИЗВЪН КОНЦЕСИЯТА. МИНИСТЪР ДЖУДЖЕ, В ПРАВИТЕЛСТВО ОТ ТАКИВА И С БОЦКО НАЧЕЛО!


12 август 2018 17:52 | Ako
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

Ако беше чалга нямаше да има глоби


12 август 2018 20:23 | ж
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

НЕ ИГРАЙТЕ ХОРО, НЕ СЕ СПЛОТЯВАЙТЕ ЩЕ ВИ ГЛОБЯТ. ЛЕВСКИ Е ПРЕСТЪПНИК, НИЕ СМЕ СЪЖИТЕЛСТВАЛИ С ТУРЦИЯ ПОБРАТИМИ НАРОДИ. ЖЪЛТОТО САЙТЧЕ СТРУМА СЕ ИЗДЪРЖА ОТ РЕКЛАМИ, НЕ ОТ ДПС И ГЕРБ.


12 август 2018 23:49 | Гост
Оценка:
0
 (
16
 гласа)

Да ми играят на оная работа хоро! природата не им е бащиния!


13 август 2018 06:55 | тамерланд
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

ЯКО СА ЗАКЪСАЛИ С ЗАПЛАТИТЕ ТИЯ ОТ МОСВ


13 август 2018 07:27 | ТОНИ
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

БРАКОНЕРИТЕ УБИВАЩИ ДИВЕЧА В "ПАРК РИЛА" МОСВ НИТО ВИЖДА НИТО ЧУВА.


13 август 2018 08:22 | Хахаха
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

То и строежа на лифта леко уврежда природата, едно, две дръвчета се изсичат само. Ама хорото много уврежда природата.


13 август 2018 08:30 | vinetu
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

народ, не протестират по площадите срещу мизерното си съществуване и стотиците неправди, а се тупат по голия тумбак по разни баири и концерти на Слави Трифонов. Кретения на Бузлуджа, сега и на езерата. Колко криво се разбира и национализъм и патриотизъм от простия народ


13 август 2018 09:40 | века
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Циганите могат да палят гуми и боклуци и да тровят цял град-МОСВ си трайка, но да нагазиш в езеро, особено с българския флаг в ръце, е много вредно!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

Име



Коментар





Въведете кода от картинката

 



   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.