РегистрацияЗабравена парола

Министерски съвет реши: Шест училища в Благоевградско стават училища на бъдещето


11 юли 2018 10:41  34 коментара   40250 прочита Осмо средно училище Арсени Костенцев в Благоевград е сред шестте школа в Благоевградска област одобрени за Иновативни училища. С решение на Министерски съвет № 472 от 9 юли 2018 г. за приемане на списък на иновативните училища в България за учебната 2018-2019 г. се дава старт на инвациите в шаст училища в областта.

Освен Осмо средно училище в Благоевград, останалите в Югозапада са ПМГ Яне Сандански в Гоце Делчев, Първо и Трето училища в Гоце Делчев, Начално училище Яне Сандански в Разлог и Основно училище Св. Паисий Хилендарски в село Абланица.
Иновативните училища са училищата на бъдещето.

Те ще извършват целенасочена промяна чрез въвеждане на иновативни практики, с която ще се решават организационни и съдържателни проблеми в образователния процес.

За да бъде едно училище иновативно, то трябва да докаже, че има възможност да повиши качеството на образованието като разработва и въвежда иновативни елементи в организацията и съдържанието на обучението, да организира по нов начин управлението, обучението и образователната среда; да използва нови методи на преподаване; да разработва по нов начин учебното съдържание, програмите и плановете. Целта е да се даде шанс училището да се разчупи, мисленето на системата, както на учениците, така и на учителите и на родителите да стане модерно и обърнато към бъдещето.

Марти Иванов

Още за: благоевград  училища  бъдеще Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


34 коментара

11 юли 2018 15:30 | 121
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Защо между тези училища не попада и СУ"Никола Вапцаров Петрич? Нима малко проекти минаха през това училище ?Сега се строят и асансьори! Колко ли пари ще се присвоят 2


11 юли 2018 18:16 | Снежана Денева
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

ЧЕСТИТО И ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ДИРЕКТОРА И ЦЕЛИЯ ЕКИП НА ОСМО УЧИЛИЩЕ"АРСЕНИ КОСТЕНЦЕВ"! МНОГО УСПЕХИ И В БЪДЕЩЕ!!!12 юли 2018 22:25 | Gosho
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Моля да се провери успеха на учениците в осми клас, които са излезли от това училище!


18 юли 2018 04:58 | Родител
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Приятно е да чете човек такива новини за осмо училище. Заслужен успех. Но докога екипа и ръководството на "АРСЕНИ КОСТЕНЦЕВ" ще приютява хора на които снимките стоят по сайтовете за възрастни. Такава преподавателка на какво може да научи децата!!!


19 юли 2018 11:46 | Илиева
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Позор. Детето ми учи в това училище. Коя е тази госпожа?


20 юли 2018 10:37 | Димитър
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ЖЕНАТА Е ЛУДА. ЛИЧИ ПО ГНУСНИТЕ И СНИМКИ КОИТО ДЕЦАТА РАЗМЕНЯТ НА СВОИТЕ ТЕЛЕФОНИ. КАКВИ САЙТОВЕ ЗА ВЪЗРАСТНИ! ДА ОТИВА НА МАГИСТРАЛАТА ИЛИ ПРЕД МАКА КЪДЕТО НОЩНО ВРЕМЕ СА НЕЙНИТЕ КОЛЕЖКИ.


20 юли 2018 12:15 | Мила - Сандански
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Горката какво е станало с нея. Гледам тези отвратителни снимки и не мога да повярвам. Есента на осми септември когато е събора на селото ни се виждахме. Беше с детето майка си и някакъв мъж. Доколкото знам се е развела със съпуга си. Усмивката не слизаше от лицето и. Изглеждаше щастлива. Как е допуснала това. Толкова ниско да падне.


20 юли 2018 14:59 | Гневна
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Защо да е горката тя. Отвратителните снимки на тази простачка вървят в интернет от 2013-2014г по разни сайтове за възрастни. Въпроса не е само до снимките. А до цялостното и поведение и живота който води. Нечистотия лъха от госпожицата преподавателка.


24 юли 2018 15:19 | Родител123
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Триете коментарите за тази преподавалтелка. Цензора ли е това! Какво има тук за криене! В сайта на нейното родно село хората видяли снимките и в нета, свободно водят дискусия. За фриволното поведение на госпожата се досеща половината Благоевград. Да разрушиш собственното си семейство заради изневяра, лъжи, липса на чувство за вина, умишлено търсене недостатъците на човека до теб и пренебрегване на неговите добродетели, постоянно да търсиш нови партньори. Този списък може да бъде допълван до безкрай. Ето това са нещата които са довели госпожа учителката на дъното. Вместо да си вземе поука и поне малко да се разкае. Тя се е снишила докато отмине бурята. Искам да и дам един едничък съвет. Госпожо потърсете правилният терапевт за вас и започнете с генерални, а не козметични промени в живота си.


25 юли 2018 15:24 | Бивш ученик
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Госпожо карате ме да се срамувам от вас, че сте ми преподавали физика. Любимата ни преподавателка стигнала до там. Имате ли оправдание пред бившите ваши ученици. Несъмнено всичките слухове които се носеха за вас между съучениците ми се оказаха верни. Някои неща виждахме и ние с очите си. Вие госпожо дори не се криехте. Поне в гимназията и пред нас децата трябваше да имате малко срам. Всички ваши любовни афери коментирахме между нас. Спомняте ли си, не искам да и споменавам името. Госпожата по изобразително изкуство която се изложи пред всички с нашият съученик и притеснена напусна. Директора на училището ни пое тогава негативите. При вас нещата са още по трагични. Къде е вашият морал, етиката и не на последно място педагогическото възпитание и авторитетът ви не само на учител, а и на човек!


25 юли 2018 23:55 | Помним
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

2012 година Биров го привикваха в регионалният образователен инспекторат заради Екатерина Москова. Няма да му се размине и заради тази преподавателка. Москова отрече тогава за връзката с ученика. Но не виждам тази как ще се оправдае за порногравските си снимки които са по телефоните на децата.


26 юли 2018 19:13 | Петя Шумантова
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Госпожа ли сте госпожица ли сте, един дявол знае каква сте. Вземай те си чантичката и право на село. Или се хванете някъде да миете чининии, както миналата година го правехте в закусвалнята на бул. Васил Левски. Работата с деца не е за вас. Такива които сменят различни мъже, всеки знае какво пренасят. Ще се наложи официално родителите да се обърнем към директора на гимназията.


28 юли 2018 07:26 | Жоро Георгиев
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Хора вие не сте ли чували за отворен брак. Живеем в свободна страна в която няма нищо лошо да сключиш така наречения Отворен брак, а и си е абсолютно нормално. Но наличието на множество сексуални партньори води до риск от болести, предавани по полов път, независимо от съвременните предпазни средства, си остава твърде голям. Госпожа преподавателката е прекалила което я е поставила в групата на отрепките и утайките в Благоевград. Нормално е при такава ситуация съпругът и да я напусне отвратен.


30 юли 2018 11:13 | Илиева
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Във връзка с преподавателката от \"Арсени Костенцев\". Групата от родители решихме: Жалбата до директора на гимназията ще бъде връчена на първият учебен ден. На тържеството пред учениците, другите родители, учители и евентуално присъстващите журналисти. На господин директора ще му се предостави писмото жалба от нас.
Срещите ни продължават в кафе сладкарницата на Буратино всяка вечер след 18 и 30 часа. Който иска може да дойде. На събирането тази събота желание изяви да присъства един мъж от Покровник. Каза, че имал какво да разкаже за госпожа преподавателката.
Това е всичко за сега. Ако има нещо допълнително ще го доуточним в движение.


30 юли 2018 13:27 | Стига
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

СТИГА СТЕ ЗАНИМАВАЛИ ХОРАТА С ТАЗИ БОЛНА ПРЕПОДАВАТЕЛКА В ОСМО УЧИЛИЩЕ\"АРСЕНИ КОСТЕНЦЕВ\". ПО СНИМКИТЕ НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ НЕ Е ДОБРЕ С ГЛАВАТА. КАКВО ИМА ДА ЧАКАТЕ ДО ПЪРВИЯТ УЧЕБЕН ДЕН. ВНАСЯЙТЕ ТОВА ПИСМО В МОН ИЛИ В БЛАГОЕВГРАДСКИЯТ ИНСПЕКТОРАТ И ПРИКЛЮЧВАЙТЕ. ТАЗИ ЖЕНА СЕ НУЖДАЕ ОТ ЛЕЧЕНИЕ.


31 юли 2018 14:48 | Николай Маринов.
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Това непочтено същество, което има наглоста да се нарича учителка, натопи своята колежка Катето Москова преди пет шест години. Сервилниченето и блюдолизничество то на госпожата продължава и днес в осмо СОУ. Повече от скандално е, че подобно поведение не трябва да се толерира. Макар и да носи същото име Мария, никога не може да бъде като изключителната Мария Монтесори. Монтесори е имала един любовник, а тази безброй. Монтесори взема болезнено решение да не задържи детето си и го праща в провинцията в селско семейство което да го отглежда, но се интересува от него. Тази гледа преди всичко собственните си болни удоволствия. Родните и деца са на заден план.
Ето защо материалите събрани за аморалните постъпки на тази набедена за педагожка жена, трябва директно в МОН.


1 август 2018 14:56 | Любчо
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Да си вдигне ръката този на който госпожата е отказала. Няма нали. Далеч от училището. Децата не се нуждаят само от грижа а от любов. Вие Мария сте живото доказателство, че човек може да живее и без мозък. Възможно е да сте се родила глупава, но защо имате рецидив!!! Улицата и вашите колежките по кьошета ви зовът. Малко сте поувяхнали, но все някой закъсал ще ви поиска за една вечер.


2 август 2018 13:56 | Колега преподавател
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Тумбалова, каква си я свършила. Засрами се от детето си. Внукът ми е в една детска градина с твоето дете. Лелките и персонала знаят, че съм бивш учител и ми задават неудобни въпроси за теб момиче. В шок съм от всичкото това. Просташките и вулгарните ти снимки са качени в инстграм и туитър. Зетя и дъщеря ми ме питат познавам ли те. Какво да им отговоря. Агенция Струма е публикувала новината, че осмо училище "АРСЕНИ КОСТЕНЦЕВ" е включено сред школата, които са одобрени за Иновативни училища. Хората вместо да се радват за успеха, обсъждат такива проблемни преподаватели като теб Тумбалова. В живота човек може да слезе ниско. Случва се. Но ти си слязла на най ниското стъпало. Черно петно в образователната система. На Биров не му остава друго освен да ти посочи вратата.


2 август 2018 15:32 | 123
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Даскале не се ядосвай. Тумбалова я познават всички помияри в Благоевград. Няма срам в нея. Мъжът и не случайно и би шута. Народната поговорка казва. Веднъж стомна за вода, два пъти стомна за вода и на третият път!


3 август 2018 13:44 | Ангел
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Марето Тумбалова не беше ли любовница на Краси митничара. Виждал съм ги заедно по заведенията.


3 август 2018 14:41 | Илиева
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Не Ангеле. Любовника и Краси е лекар. Митничарите са друга история в живота на Мария Тумбалова. Нейните любовници са много. Тук има не само митничари и доктори. Дарявала е тялото си, правила е щастливи и хора от най нисшата прослойка на обществото в Благоевград. Списъка е голям. Ела утре вечер в комплекс Буратино. Ще видиш един възрастен човек с който госпожа преподавателката е имала дълго време интимни отношения. Мария Тумбалова не се смущавала дори от факта, че годините на господина са двойно по големи от нейните. И не само това. Ще научиш още любопитни, по скоро тъжни неща за тази пропаднала учителка.


3 август 2018 19:47 | сем.Узунови
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

На какъв имейл адрес можем да ви открием госпожо Илиева. Имаме какво да ви разкажем за Мария Тумбалова. Живеем в София и нямаме възможност поне до есента да дойдем в Благоевград. Съпругът ми е от вашият град и добре познава въпросната преподавателка и нейното семейство.


4 август 2018 09:01 | Николай
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Всяка жена има малки тайни. Мария Тумбалова, сега Костова е идиот. Tайните и цял Благоевград знае. Това влечуго е толкова малоумно. Изобщо не отчита факта, че заради обстоятелствата със синът и, самата тя се е превърнала в публична личност. Хората следят с интерес нейният живот. Поне малко да беше запазила дискретност. Както казва Илиева то не са митничари, то не са полицаи, доктори, охранители мизерни уличници.
Тумбалова вие сте изгубили самоуважение и достойнството. Станали сте подлога и забавление за мъжете.


5 август 2018 22:42 | Безименният бивш съпруг
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Не можеш, бивши съпруже на дамата, да преживееш, че ти е била дузпата. И сега бълващ пост след пост с мръсотии по неин адрес. Много постове, а с един автор - бившият съпруг. Болният си ти, не тя. Само болен мозък може да роди толкова плитка и малоумна схема за дискредитиране на дамата учителка.


5 август 2018 23:19 | Наблюдателен
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

А бе, пишещия срещу учителката. Май си заслужил да те зареже и сега се чудиш как да я осмърдиш със собствената си воня. Гроздето е кисело, а? Не ти пуска повече и смени резбата. Ти требва да виснеш пред Мака, там доста от шоферчетата на таксетата са бая загорели от чекане на клиенти, може некой от тех да те ареса за гадже. И може да ти се услади.


6 август 2018 04:38 | До безименния бивш съпруг
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Не хвърляйте кал по бившият съпруг на Тумбалова. Човека няма вина за нищо. Грижил се е за своето семейството. ДАМАТА както я наричате вие е гледала да задоволи първо своите сексуални интереси и на задно място е било семейството и децата. Бившият съпруг на тази шлюха работи в една от кабелните телевизии. Много хора го знаят. Влезте в фейсбук и потърсете мнението на всички негови познати и колеги. Мнозинството от тях имат отрицателно отношение към бившата му жена Тумбалова. Най често думата която ще чуеш е парцал. На другият писач, НАБЛЮДАТЕЛНИЯТ. Шоферчетата на таксетата пред Мака могат да ти разкажат пищни изтории как са я возили учителката по разни хотели. И за да не смятате че коментиращите по горе измислят небивалици за нейните любовници. Ще цитирам само няколко имена с които е имала интимни отношения до като е била омъжена. Бончо Петров, бивш охранител. На възраста на родителите и. Иво Иванов, инженер от Враца. И циганина Боки. Певец по заведенията. Съпругът и не е болен мозък. Мом


11 август 2018 15:42 | МЕНТАЛИСТ
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Болни, отхвърлени мъже само могат да пишат коментари за жени по подобен начин. От написаното става ясно, че е един и същи човек с различни имена и пише в различни часове. Идиот нереализиран ! Пий си лекарствата и дишай чист въздух. Комплексите си ги избивай другаде, не по селските вестници...


12 август 2018 19:02 | Семейна жена
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Тумбалова, нали не си забравила как се опита да разбиеш моето семейство и да отмъкнеш съпругът ми. Не успя. Никога не си успявала. Твоето призвание в живота е да развличаш мъжката половинка и нищо повече. Грозно и предвидимо е всяко твое действие. Когато на 50 годишна възраст решаваш да напуснеш мъжа си без повод. Съдба Тумбалова ти показва среден пръст.


12 август 2018 19:43 | зрител
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ОХО ЛАТИНОСЕРИАЛА ЗАПОЧВА. ВЗЕМАМ ПУКАНКИТЕ И СЯДАМ НА ДИВАНА. ДАМАТА УЧИТЕЛКА Е СТРАХОТЕН ПЕРСОНАЖ. ДО 15 СЕПТЕМВРИ, КОГАТО ЩЕ Е КУЛМИНАЦИЯТА ИМА КАКВО ДА СЕ ВИДИ, ДАНО ДО ТОГАВА OT МОН НЕ И БИЯТ ДУЗПАТА. МНОЖКО СЕ Е ПО НААКАЛА ГОРКАТА ТЯ.


13 август 2018 13:38 | Шани
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Обичайно разчистване на терен по български между колеги. Децата ваканция. Порногравски снимки на колежката в интернет и по телефоните на учениците. Училище"АРСЕНИ КОСТЕНЦЕВ" одобрено от М. С за иновативно, което ще рече елитно. Някой или някоя от петнадесети септември ще седне на мястото на тази учителка.
Българийо, Родино мила!


14 август 2018 12:34 | Свет Лулу
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

До МЕНТАЛИСТ и всички онези които защитават тази жена. Пишещите не са болни, идиоти и нереализирани. Просто са малко по запознати с битието на дамата учителка, особено в годините 2007-2008. В частност лятото и края на 2008г. Журналистът Лазар Ильов следеше тъжният случай със синът и. Лазаре нямаше да е кощунство да кажеш на обществото по това време, кои бродираха пеперудката на примерната омъжена дама. Защо в края на живота си момчето беше станало мълчаливо. От какво се срамуваше това прекрасно дете. Тумбалова ако имаш съвест поискай прошка за безнравственото си поведение. Един ден дъщеря ти ще се срамува и тя от теб.


14 август 2018 16:59 | 123456
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Със сигурност мога да кажа, че Тумбалова 2008г се мъкнеше с един съсед охранител. До преди няколко години често идваше в тях.


15 август 2018 08:51 | Аз питам!
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Цигани, българи, доктори, полицаи, охранители. Всякой ден излизат все нови сексуални партньори които е имала госпожата. Да се върнем на трагедията с нейният син. Аз питам: Ако допуснем най лошото. Някой от тези нейни интимни приятели е посегнал на момчето!!! Както казва една коментираща в друг форум., Имам чувството, че са замесени полицаи или охранители". Аз питам: Някой провери ли разпечатките на телефона на Тумбалова за периода преди трагедията!!! С кой от любовниците си е контактувала!!! Аз питам: Защо тази жена се придържа към версията необоснована агресия и по този начин отклонява вниманието от себе си. Гузна съвест!!! Тумбалова всичко смърди в теб. Целия ти живот е помийна яма.


27 септември 2018 10:47 | м
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Здр
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.