Новините на югозападна България
Воля! Жени е в инвалидна количка, но продължава да покорява върхове със силата на духа си   
   РегистрацияЗабравена парола

Министерски съвет реши: Шест училища в Благоевградско стават училища на бъдещето


11 юли 2018 10:41  8 коментара   33348 прочита Осмо средно училище Арсени Костенцев в Благоевград е сред шестте школа в Благоевградска област одобрени за Иновативни училища. С решение на Министерски съвет № 472 от 9 юли 2018 г. за приемане на списък на иновативните училища в България за учебната 2018-2019 г. се дава старт на инвациите в шаст училища в областта.

Освен Осмо средно училище в Благоевград, останалите в Югозапада са ПМГ Яне Сандански в Гоце Делчев, Първо и Трето училища в Гоце Делчев, Начално училище Яне Сандански в Разлог и Основно училище Св. Паисий Хилендарски в село Абланица.
Иновативните училища са училищата на бъдещето.

Те ще извършват целенасочена промяна чрез въвеждане на иновативни практики, с която ще се решават организационни и съдържателни проблеми в образователния процес.

За да бъде едно училище иновативно, то трябва да докаже, че има възможност да повиши качеството на образованието като разработва и въвежда иновативни елементи в организацията и съдържанието на обучението, да организира по нов начин управлението, обучението и образователната среда; да използва нови методи на преподаване; да разработва по нов начин учебното съдържание, програмите и плановете. Целта е да се даде шанс училището да се разчупи, мисленето на системата, както на учениците, така и на учителите и на родителите да стане модерно и обърнато към бъдещето.

Марти Иванов

Още за: благоевград  училища  бъдеще Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


8 коментара

11 юли 2018 15:30 | 121
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Защо между тези училища не попада и СУ"Никола Вапцаров Петрич? Нима малко проекти минаха през това училище ?Сега се строят и асансьори! Колко ли пари ще се присвоят 2


11 юли 2018 18:16 | Снежана Денева
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

ЧЕСТИТО И ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ДИРЕКТОРА И ЦЕЛИЯ ЕКИП НА ОСМО УЧИЛИЩЕ"АРСЕНИ КОСТЕНЦЕВ"! МНОГО УСПЕХИ И В БЪДЕЩЕ!!!12 юли 2018 22:25 | Gosho
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Моля да се провери успеха на учениците в осми клас, които са излезли от това училище!


18 юли 2018 04:58 | Родител
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Приятно е да чете човек такива новини за осмо училище. Заслужен успех. Но докога екипа и ръководството на "АРСЕНИ КОСТЕНЦЕВ" ще приютява хора на които снимките стоят по сайтовете за възрастни. Такава преподавателка на какво може да научи децата!!!


19 юли 2018 11:46 | Илиева
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Позор. Детето ми учи в това училище. Коя е тази госпожа?


20 юли 2018 10:37 | Димитър
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ЖЕНАТА Е ЛУДА. ЛИЧИ ПО ГНУСНИТЕ И СНИМКИ КОИТО ДЕЦАТА РАЗМЕНЯТ НА СВОИТЕ ТЕЛЕФОНИ. КАКВИ САЙТОВЕ ЗА ВЪЗРАСТНИ! ДА ОТИВА НА МАГИСТРАЛАТА ИЛИ ПРЕД МАКА КЪДЕТО НОЩНО ВРЕМЕ СА НЕЙНИТЕ КОЛЕЖКИ.


20 юли 2018 12:15 | Мила - Сандански
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Горката какво е станало с нея. Гледам тези отвратителни снимки и не мога да повярвам. Есента на осми септември когато е събора на селото ни се виждахме. Беше с детето майка си и някакъв мъж. Доколкото знам се е развела със съпуга си. Усмивката не слизаше от лицето и. Изглеждаше щастлива. Как е допуснала това. Толкова ниско да падне.


20 юли 2018 14:59 | Гневна
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Защо да е горката тя. Отвратителните снимки на тази простачка вървят в интернет от 2013-2014г по разни сайтове за възрастни. Въпроса не е само до снимките. А до цялостното и поведение и живота който води. Нечистотия лъха от госпожицата преподавателка.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.