Ќовините на югозападна Ѕългари€
¬ол€! ∆ени е в инвалидна количка, но продължава да покор€ва върхове със силата на духа си   
   –егистрац舫абравена парола

ћил и трогателен двоен празник ! —емейство …орданка и јсен „ивиеви от симитийското с. „ерниче сключиха църковен брак след 58 години съвместен живот


15 септември 2018 21:15  2 коментара   28455 прочитаƒнес д€до јсен празнува 80-годишни€ си рожден ден


¬ евросело „ерниче днес бе истински празник. —лед 58 години съвместен живот и любов,семейство …орданка и јсен „ивиеви, сключиха църковен брак. летвата за в€рност бе дадена точно днес, навръх 80-ти€ рожден ден на д€до јсен. ƒвамата решили да изпълн€т съкровената си мечта и да се венча€т в черква, тъй като преди 58 години не го направили.

»збрали рождени€ ден на д€до јсен за ритуала, за да е празник на празниците за децата, внуците и правнуците им . «а щастливи€ си ден семейство „ивиеви б€ха поканили най-близките си хора и заедно с т€х в 17:00 часа вл€зоха пременени и развълнувани в черквата "—в.√еорги ѕобедоносец' в селото, където ќтец ¬елизар изпълни светото венчание.

–адостни, кумовете «латка и √еорги √еоргиеви б€ха неотлъчно до баба …орданка и д€до јсен.,да ги окуражават и напътстват в тежките и отговорни черковни ритуали.

 умата бе замесила красива и вкусна погача, с ко€то първо захрани семейство „ивиеви ,а после почерпи и всички присъстващи.

ќтец ¬елизар,който е добре познат на всички в община —имитли , води церемони€та изключително тържествено ,а в кра€ и благодари на …орданка и јсен, за това,че направиха тази важна крачка и призова всички млади да последват примера им и да сключват църковен брак.

ѕразненството продължи в заведение в с.„ерниче, където собственикът —пас се бе погрижил всичко да бъде на ниво и празнуващите да прекарат една неверо€тна и запомн€ща се вечер.

–ожденикът д€до јсен бе отрупан с подаръци и поздравлени€ за двойни€ празник. » като всеки рожденик той имаше торта, ко€то му поднесоха като изненада.

Ѕаба …орданка и д€до јсен имат четири внучета , а сега се радват на още четири правнучета. ¬асиленка и —тефани са близначки на 8 годинки, ¬иктори€ е на 6 и най-малката принцеса »вана е на годинка и половина.. √остите през ц€лото време б€ха умилени и развълнувани от милото тържество и гол€мата любов,ко€то струи от очите на баба …орданка и д€до јсен.

ќт все сърце им честитим двойни€ празник и им пожелаваме още дълги години прекрасен семеен живот. Ѕъдете живи и здрави за радост на всички, които ви обичат! „естито!

 

¬. »ванова

 

 ќще от: ќбщество
ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


2 коментара

16 септември 2018 00:47 | Ќа чисто
ќценка:
7
 (
7
 гласа)

ƒа са живи и здрави. Ќаздраве с благата раки€.


16 септември 2018 07:43 | нинка
ќценка:
7
 (
7
 гласа)

да са живи и здрави
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.