Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Докъде стигна Александър Манолев! За първи път българин е включен в журито на най-авторитетните награди за предприемачество в Европа


21 ноември 2018 12:57  5 коментара   5709 прочитаЗа първи път България участва в журито, което определя Европейските награди за насърчаване на предприемачеството – най-престижните отличия за малки и средни предприятия в Европа. Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев стана първият българин получил персонална покана да участва в работата на авторитетния състав, който имаше за задача да определи най-добрите постижения. Той връчи и една от шестте големи награди на бляскава церемония в австрийския град Грац пред над 500 гости - предприемачи, политици, учени от цяла Европа.

„За нас, журито бе много трудно да определим победителя в тази категория, защото участниците имаха много интересни и добри предложения“, подчерта Александър Манолев. Според него устойчивият ръст на икономиката като цяло и на отделните предприятия в ЕС трябва да се основава на партньорството и обмяната на опит. „Днес България постига все по-големи успехи когато говорим за малки и средни предприятия. Голяма част от тях се дължат на целенасоченото европейско финансиране за тяхното развитие, но не по-малко се основават на здравите връзки с партньори от други държави и опитът който обменят помежду си“, акцентира зам.-министър Манолев и съобщи, че през последните години в България са инвестирани над 1 млрд. евро в подкрепа на малките и средни предприятия.

Европейските награди за насърчаване на предприемачеството се организират от Европейската комисия и се връчват в рамките на Асамблеята на малките и средни предприятия. Това е най-важното събитие в рамките на ЕС по темата, като в неговите заседания се обсъжда бъдещето развитие на политика, адаптирана към потребностите на малките и средните предприятия, както и на мерките за подпомагането им. Наградите се присъждат за най-добрите инициативи, които подкрепят предприемачите и оформят бъдещето на малките и средни предприятия в Европа.

В журито участват представители на Европейската комисия и Комитета на регионите, на водещи професори и учени в областта на предприемачеството и др. Отличия бяха връчени в 6 категории: „Насърчаване на предприемаческия дух“; „Инвестиране в придобиването на предприемачески умения“ „Подобряване на бизнес средата“; „Подкрепа на интернационализирането на бизнеса“; „Подпомагане на развитието на „зелените“ пазари и ефикасната експлоатация на ресурсите“ „Награда за отговорно и интегриращо предприемачество“. Заедно с тях Европейското жури присъди и Голямата награда на журито, която е оценена като най-творческа и вдъхновяваща инициатива, насърчаваща предприемачеството.

Още за: жури  участие  предприятия Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


5 коментара

21 ноември 2018 14:03 | старогражданин
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Герб се нуждае от спешна и неотложна реформа.


21 ноември 2018 15:20 | кулата
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

а вие прочетохте ли какво пише в поканата, май не, и на бяха 500, а близо 2500 и всяка година журито е от различни страни членки на ЕС


21 ноември 2018 15:27 | диди
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Бездарник! ...по наследство дс черво... адово...


21 ноември 2018 21:34 | Истина
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Но и за първи път селото му благодарение на него е без интернет


22 ноември 2018 08:15 | Пухи
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Платена любов!!! По голем пипон от тоя няма. На мама детето, заваршило промишленото в Петрич, не знае, даже кои са му саучениците. Гел на главата и яко напред. Зина е сьщата вишистка.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.