Висок клас легла с матраци

19 октомври 2022 12:03   2321 прочита


Изборът на легло и матрак е сред най-важните, когато обзавеждаме своя дом. С неудобството по време на сън не само не се свиква никога, но и никак не е здравословно. В настоящата статия ще Ви дадем информация за видовете легла и матраци, които се предлагат.

За човек, който за пръв път трябва да направи такъв избор, може да е много объркващо с цялото разнообразие на пазара. Затова, в тази статия ще ви обясним какви са предимствата на различните луксозни легла и защо си заслужава да заложите на тях.

Защо да купим спалня с матрак?

Заедно с леглото, матракът е един от най-важните компоненти за комфортен и здравословен сън. Макар да не ви се вярва, се предлагат множество различни видове матраци, всеки от които създава различно усещане. Ето кои са основните типове:

  • Пружини Бонел – Този вид матраци съдържат специални пружини, които са свързани една за друга. В повечето случаи, те осигуряват средно, до меко усещане.

  • Покет пружини – Това са съвременен вид пружини, всяка от които е опакована индивидуално в джобче от материала спунбонд. Тези матраци са със средна степен на твърдост. Най-голямото им предимство е, че потъват само там, където е оказан натиск. Това означава, че всяка част от тялото застава естествено, а при двама спящи, никой от двамата не усеща движенията на другия.

  • Полиуретан – Това е най-популярният материал за непружинни матраци. За разлика от дунапрена, има висока еластичност. Създава по-скоро средно към твърдо усещане.

  • Мемори пяна – Революционният материал „запомня“ извивките на тялото, което създава голям комфорт по време на сън. Този вид пяна е само добавка към друг вид материал. Не се произвеждат матраци изцяло от мемори.

  • Латекс – Ще го срещнете и като „пенолатекс“ или синтетичен латекс. Рядко се изработват матраци от естествен латекс. Този вид матраци се характеризират с висока еластичност и особено усещане.

Объркахте ли се вече? Ето защо, много търговци на мебели предлагат готови решения, които просто да пробвате и да купите, ако ви хареса усещането. Нека видим кои са.

Тапицирани легла

Тапицираните легла от Мебелна палата Лазур са със специална дамаска, в която е обвита основата. Те не само изглеждат луксозно, но в тях са вложени висококачествени материали, които ще издържат дълги години. Такива легла често се комбинират с двулицеви матраци с различен пълнеж, за да изберете според вашите нужди. Леглата изглеждат красиво и се предлагат в различни цветове по ваш избор.

Бокспринг легла

Boxspings спалните са най-високия клас легла. Стилът идва от Скандинавия и показва тяхната философия за комфорт. Те се състоят от тапицирана висококачествена основа, която може да е твърда или мека, тоест да е само от дървен материал, или да съдържа пружини. Аналогично, матракът е съчетан с основата и също  е твърд или мек, за да допълни усещането. Най-отгоре е добавен и топ матрак, който завършва конструкцията. Отличителната характеристика на бокспринг леглата е, че всяка част от тях е тапицирана в една и съща дамаска. По този начин, се създава не само комфорт, но и стилен вид на вашата спалня. Не на последно място, скандинавските легла могат да бъдат с различни опции – ракла, чекмеджета, табла, повдигане на главата и/или краката.

Финални думи

Много често избора на легло с матрак е по-изгодно от варианта да се закупят по отделно. Все пак е добре да посетите шоу рум и да се обедите в качеството на спалнята и матрака. Различните хора имат различни предпочитания за мекотата на матрака и цялостната визия на спалнята. Направете добро проучване и се уверете в качеството им на живо. Закупуването на спалня с матрак ще ви спести много време в лутане по различни магазини и обмисляне на покупката. Доверете се на избора на специалистите и вземете легло с матрак.


Още за: легла   матраци   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар