Ќовините на югозападна Ѕългари€
 © —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо ”никален скандал в чалгата! ≈мили€ за  око ƒинев: Ќ€какъв мухльо ме предал!
   –егистрац舫абравена парола

—≈ћ налага най-високата глоба на Д¬»ѕ ЅрадърУ


26 септември 2018 11:52  1 коментар   10168 прочита—ъветът за електронни медии (—≈ћ) се кани да наложи най-високата възможна санкци€ на Ќова тв заради предаването „¬»ѕ Ѕрадър“.

—лед поредица от предупреждени€ във връзка с вулгарни€ език, който излиза от шоуто във време, в което пред малки€ екран има малолетни зрители, последни€т епизод на „¬»ѕ Ѕрадър“ е предизвикал множество жалби до регулаторни€ орган. ¬ неработни€ понеделник, минути след 20 часа, в ефира на Ќова “¬ от устата на актьора ¬еселин ѕлачков се изл€ха думите „урод, боклук, човешки екскремент, свин€ долна мръсна“, без продукци€та да им наложи цензура. ¬улгаризмите б€ха по адрес на хомосексуални€ гримьор ¬алентин  улагин, който, по думите на актьора, „не е правилно да същуствува“. ќсвен като обиден и неподход€щ за ранни€ вечерен час, този изказ е бил счетен и за език на омразата, както и за насаждане на хомофобски настроени€, коментират служители на —≈ћ.

¬еселин ѕлачков сам изтъкна, че 2 години е бил в обувките на ¬асил Ћевски заради главната си рол€ във филма „ƒ€кон Ћевски“, а битката му сега е с един „посредствен педераст“. ¬ъв визирани€ епизод ѕлачков дори налет€ на бой на гримьора, но в крайна сметка бе излъчено как останалите съквартиранти го възпират от физически сблъсък.

»менно за употреба на език на омразата са най-честите жалби, които постъпват в —≈ћ. ќсвен при сигнали от граждани, регулаторът може и да се самосезира, когато системно се погазват нормите, които медиите са длъжни да спазват. ѕредстои да стане €сно какъв ще е точни€т размер на санкци€та за Ќова “¬, но по неофициална информаци€ сумата ще е в най-горни€ диапазон – между 15 000 и 30 000 лева. ѕрез насто€щи€ си сезон „¬»ѕ Ѕрадър“ търпи сериозни обществени критики заради съдържанието си, което пък се отраз€ва на рейтинга на телевизи€та, пише hotarena.net.

—. ѕетров

ќще за: —≈ћ  глоба  ¬»ѕ Ѕрадър ќще от: Ћюбопитно

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


1 коментар

27 септември 2018 16:44 | —пред мен
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

ѕлачков не е виновен, че го е нарекъл растопед :) ќн€ се хвали с това!
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.