Мъж, седнал на тротоара - 60 ст. не му стигат за лекарствата, добър човек му помогна   

10 май 2022 05:58   1 коментар   36092 прочита


 

България, 21 век и един жест на Йоанка Иванова, който трогна потребителите в социалните мрежи. 

В своя публикация жената споделя за случайна среща с възрастен мъж, който е седнал на тротоара и видимо не изглеждал добре. Йоанка се запътила към него и го попитала дали има нужда от помощ. "Беше много пребледнял, с едната ръка се държеше за главата, а в другата стискаше смачкана кутия от лекарство и 20 лв. ", споделя жената. 

Възрастният мъж й отговорил, че му е лошо - имал високо кръвно и получавал паник атаки. Бил тръгнал до аптеката, за да си купи хапчета, но не му достигали 60 ст., станало му лошо и приседнал на тротоара. 

Ето и цялата история: 

"Сещате се какво направих... вече има лекарства и храна - напазарувах му. Подадох му и 10 лв. да си има, а той се разплака. Повтаряше ми, че това са много пари и не може да приеме, храната била много, как така ще му я подаря. Искаше ми телефона да ми върне някога парите, даваше ми личната си карта в залог. Йордан на 54 години, записах му адреса. Накрая се разбрахме, успокои се и му обещах, че тези дни ще му отида на гости. Обеща ми да не плаче повече и да не се притеснява. Идната седмица ще го посетя, за да му занеса пак храна - каза ми, че си мечтае за юфка със сирене, и картофи много обичал, но не бил ял от месеци.... Ще разбера повече за него и ще видим как може да му се помогне. За довиждане ми пожела да съм все така усмихната и да давам надежда на отчаяните - много ме трогна... Нямам много снимки, но ми беше неудобно да го снимам. " 

След тази публикация, Йоанка Иванова предизвика вълна от реакции в мрежата. Тя е получила и информация, че въпросният мъж по този начин се е възползвал и от други хора с добри сърца. Тя е категорична, че ще провери случая по обстойно. 


Още от: Любопитно

Принтирай статия
1 коментар
10 Май 2022 12:57 | Kircho i Kokorcho
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Продължаваме промяната.....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар