Тежък жребий за Лили Костова и Медик Конин

02 септември 2017 12:04   3854 прочита


Родената в Петрич Лиляна Костова и нейният футболен отбор Медик Конин изтеглиха късата клечка на жребия за 1/16 финалите в турнира на Шампионската лига при жените. Полският шампион ще се изправи срещу носителят на трофея от последните две издания на турнира Лион Франция.

В предишното издание на турнира Лион победи на финала ПСЖ след изпълнение на дузпи, а през 2016 година също след дузпи надигра на финала Волфсбург.

Костова и съотборничките и обаче са мотивирани да покажат най-доброто от себе си в двете срещи с френския шампион, който е печелил лигата четири пъти. Най- доброто класиране на Медик Конин е 1/16 финална фаза, за която се класира и тази година. Първият мач е на 5 октомври в Конин, а реваншът е на 12 октомври в Лион.

Преди жребият Лили имаше големи надежди следващия съперник на нейния отбор да бъде датски шампион Фортуна. Там играе най- добрата и приятелка румънката Флорентина Спану Олар, с която са играе заедно в Кипър. Освен това румънката се грижи вече години, за кочето което бе собственост на Лили.

В момента кучето е в инвалидна количка, след бе блъснато от кола преди години в Кипър. Флорентина се грижи за него в Дания, където е капитан на отбора от 4 години. Жребият обаче не успя да срещнете двете приятелки, поне в тази фаза.

Марти Кирилов


Още за: жребий   Лили Костова   турнир   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар