Талант от Благоевград с гол за националния отбор

03 ноември 2016 10:26   1 коментар   12341 прочита


Роденият в Благоевград Асен Дончев вкара първото си попадение с националната фланелка на България. Юношата на ЦСКА се разписа при победата на българският национален отбор до 16 години с 2:0 на Македония в контролна среща играна на стадиона в Симитли. Асен се появи в игра като резерва и се разписа в 75- та минута.

Дончев е роден през 2001 година и започва да тренира футбол в Пирин под ръководството на Васил Петров. През 2013 година талантливият футболист бе награден лично от Христо Стоичков по време на церемонията по награждаване от програмата „Децата и футболът“, която всяка година се провежда в столицата. Дончев бе определен за най- добър млад футболист в Югозапада и получи своята награда от Асоциацията на професионалните футболисти.

Вчера националите на България до 16 години, които са на лагер в Благоевград под ръководството на селекционера Викторио Павлов изиграха първата си проверка срещу Македония, а освен Дончев се разписа и Владимир Николов от "Септември" (София) още в 3-та минута. В петък, 4 ноември, двата отбора ще изиграят още една приятелска среща, отново на стадиона в Симитли, като не е изключено Асен Дончев да започне в титулярния състав.

 

1 коментар
04 Ноември 2016 10:26 | Само Пирин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А нашата школа, кога? Кога ще ги задържаме тук? Нали това е мечтата на всички? Отговорете, бивши звЕзди, щатски герои, почетни граждани, ръководители, управници, депутати, бизнесмени?????




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар