Спортист и треньор на годината идват в Благоевград

25 декември 2018 09:25   5275 прочита


Спортист и треньор на 2018 година съответно Тайбе Юсеин и Петър Касабов ще гостуват в Благоевград. Това ще се случи през февруари 2018 година, когато областния център ще бъде домакин на първия по рода си международен турнир по борба за жени. Схватките ще се провеждат в зала Скаптопара. Турнирът стана възможен благодарение на усилията на общинския съветник Христо Ковачик и БФ Борба в лицето на президента Христо Маринов.

През настоящата 2018 година женския национален отбор на България по борба бе чест гост в Благоевград. Причинаат е, че треньора Петър Касабов и неговия екип проведоха няколко подготвителни лагера в областния център, като ползваха тренировъчната зала в бившата казарма.

През тази година този отбор пожъна огромни успехи на европейското и световното първенства. Не случайно Тайбе Юсеин бе определян за спортист на годината в България, а нейния треньор Петър Касабов пък спечели приза треньор №1 на 2018. Биляна Дудова също влезе в десетката на най- добрите спортисти. Още от сега започна подготовката за Първия международен турнир по борба за жени, като вече са отправени покани за участие към няколко федерация от чужбина

П. Паскалев


Още за: спортист   треньор   годима   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар