Какво видя репортерът на Struma.com на летище София! Защо едни попаднаха под светлините на прoжекторите, а други останаха в ъгъла на тъмно?

01 май 2018 20:28   9 коментара   8799 прочита


Спортисти, шампиони, медали и един трибагреник. Обаче различно отношение към тях. За едни светят прожекторите, а за други остава тъмнината. Това се случи на летище София, на което кацна самолет с български спортисти, медалисти в два различни спорта. Потресена свидетелка на това, което се е случило на аерогарата написа следното: "Снощи с ЕДИН и СЪЩ полет се прибраха НАЦИОНАЛНИЯТ ОТБОР НА БЪЛГАРИЯ ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА и НАЦИОНАЛНИЯТ ОТБОР НА БЪЛГАРИЯ ПО ТАЕКУОН-ДО.

Жалко, тъжно и унизително бе, че никоя от присъстващите и вземащи интервюта от гимнастичките медии БНТ1, БТВ, НОВА, ЕВРОПА, СПОРТАЛ, БЪЛГАРИЯ ОН ЕЪР (може да е имало и други) „не видя“ и спечелилите: 11 ЗЛАТНИ, 8 СРЕБЪРНИ и 18 БРОНЗОВИ МЕДАЛА на Европейското първенство в Талин.

Не се изискваше много, а просто да завъртят камерите си на 180 градуса и да забележат минаващи покрай тях 67 спортисти. Не ги споменаха и в „…още спортни новини четете на …“. Медиите бяха там!!! Ако ги нямаше, нямаше да се чувствам така!!!

Български спортни журналисти, спортът не е само художествена гимнастика, тенис (с тенисист, трениращ в чужбина) и футбол (с постижения от далечната 1994), със скандалите около вечното дерби и с хулиганските прояви на агитките. Има и други спортове, които заслужават по минутка внимание във вашите емисии.

Гордеем се И с вас БЪЛГАРСКИ ТАЕКУОНДИСТИ. Затова ви посрещнахме с викове „БЪЛГАРИ ЮНАЦИ“, с „БЪЛГАРСКИ ЗНАМЕНА“ и сълзи в очите от радост.

Гордея се И с всяко едно постижение на БЪЛГАРИН, независимо в коя област е постигнато то (спорт, наука, изкуство..). Срам ме бе, от поведението на българските спортни журналисти, които показаха, че не са нито спортни, нито български. "

А колко малко трябва само.... да завъртиш камерата, фотоапарата или пък да напишеш ред, два..... и за тях, които също под българския флаг, пяха българския химн...

Марти Петров


Още за: отношение   спортисти   спорт   Още от: Спорт

Принтирай статия
9 коментара
01 Май 2018 20:35 | Ролън
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Защото това е менте версията на този спорт, стига струмааа


01 Май 2018 21:21 | Kuku
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Няма менте спорт роладиньо има хора които тренират и ракива като теб които и по физическо не са се събличали


02 Май 2018 00:14 | Ролън
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Прочети малко, ще ти се изясни, в този спорт иа две версия, а тази не е призната от МОК


02 Май 2018 09:18 | старт
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

и какво от това бе тъпчо, тези момчета и момичета тренират повече толкова колкото и и другите, които говедото Слави Бинев присвои. А пък за медали кой колко е спечелил още три живота няма да им стигнат на олимпийците да ги стигнат


02 Май 2018 10:02 | Ролън
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Това е все едно като ритаме в махалата и победим вече сме шампиони в България, та и ние тренираме редовно. В другата версия конкуренцията е доста по голяма.


02 Май 2018 11:46 | Благоевградчанин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Ролън написа:В другата версия конкуренцията е доста по голяма.

и пак печелят медали...


02 Май 2018 12:41 | марин
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Срам!
Какво значи менте версия? В Европа и света я има, организират световни и европейски първенства, а тук местни философи я определят като менте.
Срам и за отношението на държавно равнище-що за дискриминация?


03 Май 2018 16:54 | ПЕРНИК
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

БРАВО ФОЛКЪН!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!


04 Май 2018 07:42 | паско
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

С тия десетки медали в тази квартална "световна" версия на това таекуондо правим лоша услуга на спорта в общината. Омаловажават се постиженията в истинските, признати спортове и ръкопляскаме на шампиони на килограм от световни първенства в Естония, Северна Корея и т н. Гледах го това таекуондо - категории през три килограма, демонстрационна постановка, много наподобява кеча - представление за публиката и съдиите без реален спортен елемент. Гледах и олимпийското таекуондо - там фалш няма - що не излъчат Благоевградските фолкъни барем един бронз там, па да видим дали ще ги забележат на връщане?




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар