Пирин загуби от Ботев (Враца) в Благоевград

26 април 2024 22:23   34 коментара   10388 прочита
Снимка start-photo.bg
Снимка start-photo.bg


Снимка start-photo.bg

Отборът на Ботев Враца записа изключително важна победа по пътя към спасението си в efbet Лига. Възпитаниците на старши треньора на Христо Янев показаха завиден характер при визитата си на Пирин Благоевград и се наложиха с 2:1 на стадион „Христо Ботев”.

Успехът дойде много трудно за врачани, които трябваше да правят пълен обрат на резултата, а повече от половин час играха с човек по-малко на терена, след като Браян Мендоса бе изгонен с директен червен картон, предаде gong.bg.  

В продължението на срещата, което продължи близо петнадесет минути, гостите стигнаха и до дузпа, която бе отменена, след като ситуацията бе преразгледана с ВАР. В крайна сметка обаче, футболистите на Ботев успяха да удържат минималната си преднина и да спечелят скъпоценните три точки, които могат да се окажат безценни в борбата за оцеляване в елита.

Това бе едва втората победа на врачани като гост през кампанията. С трите точки Ботев остава на предпоследна позиция в таблицата, но само на две точки от Локомотив София, който е и с мач по-малко.

След спокойни първи няколко минути, резултатът в мача бе открит при първата по-сериозна опасност пред една от двете врати. Иван Тасев се разписа в 8-ата минута, възползвайки се от кошмарна грешка в отбраната на Ботев Враца.

При наглед безобидна ситуация в центъра на терена, Ачков получи и реши да върне към Меси Биатумусока. Централният бранител обаче се подхлъзна в най-неподходящия момент, подарявайки топката на Тасев. Атакуващият футболист на домакините се откъсна сам срещу вратаря и с премерен удар в долния десен ъгъл порази целта за 1:0.

В следващите минути съставът на гостите успя да изнесе играта в половината на своя противник и направи няколко добри нападения по двете крила. При едно от тях, Клери Сербер проби отляво, навлезе в наказателното поле и центрира много остро успоредно на голлинията, но Ковальов внимаваше и успя да отклони топката преди тя да попадне на крака на футболист на Ботев Враца.

Малко след като изтече половин час игра, гостите стигнаха до интересна ситуация, която можеше да се превърне в един от най-красивите голове през сезона. Браян Медоса получи на десния фланг и центрира остро в наказателното поле, където Браян Переа опита триков удар с пета, но топката премина покрай вратата.

Домакинтие отговориха с мощен шут от дистанция на капитана Венцислав Бенгюзов, но и той не намери рамката на вратата и топката профуча над напречната греда.

По-добрата игра на гостите след получения гол даде резултат в продължението на първото полувреме, когато дойде и изравняването. Футболистите на Христо Янев получиха правото да изпълнят пряк свободен удар отдясно по нападението си на близо 25 метра от голлинията. Зад топката застана Мартин Ачков, който стреля по изключителен начин и остави безпомощен вратаря на домакините, вкарвайки един от най-красивите голове от началото на кампанията в efbet Лига.

 

Втората част започна отлично за гостите от Враца. Няколко минути след подновяването на играта, възпитаниците на Христо Янев успяха да се възползват от импулса в играта си и да стигнат до пълния обрат на резултата. Браян Переа се понесе по лявото крило и центрира в наказателното поле към Бубакар Траоре. Футболистът на Ботев не успя да играе с топката, тя се отби в Андрей Йорданов и попадна в непокрития Смоленски на няколко метра от голлинията, който нямаше никакви проблеми да прати коженото кълбо в мрежата.

Радостта на врачани обаче бе помрачена в 54-ата минута, когато Браян Мендоса трябваше да напусне преждевременно терена, след като получи директен червен картон. Крайният бранител на гостите спря непозволено Данило Полонски, а поради факта, че той бе последен в отбрана, главният рефер нямаше друга алтернатива пред себе си освен да му покаже пътя към съблекалните.

И за да бъде драмата пълна, в продължението на срещата гостите стигнаха до дузпа, след като Даниел Генов бе задържан на границата на наказателното поле. След преглед на ситуацията с ВАР обаче, реферът Иво Андреев промени решението си и отмени дузпата.

Въпреки това обаче, Ботев Враца запази минималната си преднина и триумфира в дома на благоевградчани.


Още за: Пирин   загуба   ботев враца   Още от: Спорт

Принтирай статия
34 коментара
26 Април 2024 22:28 | Благоевград
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Знаеше се, че мача е двойка.


26 Април 2024 22:30 | Занев
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Не требваше толко явно да продавам мача!
Дано не се откажат тея идиоти които ми дават да им харча парите!


26 Април 2024 22:32 | ташков
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

браво на мойте хора в отбора смело го играхме двойка


26 Април 2024 22:38 | Х6
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Играйте 2ка после делим хахахаха


26 Април 2024 22:42 | Veska
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ZNAEM 4E NE STAVATE ZA NISHTO SAMO MALKO VAPROSI KAM EDNI HORA ELEZOV TI PO KAKVA RABOTA SI TAM NA STADIONA I VZIMASH PARI VANKA NA MOMENTA MIHTARSKI TI SASHTO ZA KAKVO OTGOVARQSH I VZIMASH ZAPLATA ZA KAKVO OTGOVARQSH ZA 4ERNOTO TOTO KIR4O ZOZATA PO KAKVA RABOTA SI NA STADIONA I VZIMASH PARI OT PIRIN ISKAM DA ZNAM KAK SE TO4I TOZI KLUB ZANEV KOI TI E SHEF NA TEB BAIKUSHO ILI GRISHA GAN4EV DAVATE DNESKA MA4A NA SMESHNIQ OTBOR OT VRACA I VZIMATE TRI TO4KI OT ETAR I SPASQVATE OTBORA TEZI NOVITE SHEFOVE I VIE LI SHTE SE BORITE DA NE IZPADNEME AKO E TAKA PO DOBRE DA IGRAEM B GRUPA A DO KOGA SHTE TARPIM I TOZI SELQK NA ZOZATA SINO PIKSI LI E DRAGO LIESAMO SELQCI NA STADIONA EDIN NQMA DA SLOGI EDNO SAKO I EDNA BQLA RIZA ZANEV SAS ANCUGA MIHTARSKI SAS ANCUGA ZAOZATA SAS ANCUGA ELEZOV SAS ANCUGA I NACAPANITE GASHTI NE STAVATE MOM4ETA MARSH OT PIRIN HRANTUTNICI TAKIVA


26 Април 2024 22:49 | тото играч съм си
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

пак печеля, пак печеля, пак печеля ...Само Пирин ...продължавайте с черното тото момчета !!


26 Април 2024 22:49 | Хаха смях
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Е кой луд ще дойде и ще инвестира в отбор, който не се знае да ли ще оцелее в А група. Да беше дошъл началото на годината


26 Април 2024 22:58 | Орлин махала
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Бива продажници, ама чак толко ли сме долни!
После искаме публика, нема да има публика!
Занев да плаща сметките в кончето, че и тея пияници ше спрът да идват!
Или ше изнудват Занев за повече пари, такива са тря коматари


26 Април 2024 22:59 | Krok
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ей Мустак айде беее
Айде почвай ги тия елезовци
Нннььъъъъъъъъъъ беееее


26 Април 2024 23:14 | кот такоа
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Имаше слухове още преди седмица че мача ше е двойка. С тия Ботев Враца правим уникални порно спектакли последните 3 години


26 Април 2024 23:32 | Дан Тан
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Занев само искам да искараш до края на сезона, и после нали знаеш, почваме с Манолчето, като миналата година. Слушайте ме с Бодурчето и всички ще сме добре! И повече такива помашки работи като с тоя сельо Дафинов да не си правил, че ше развалиш далаверата.


26 Април 2024 23:33 | браво
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Новия директор манолев влезе в роля


27 Април 2024 08:42 | Фен
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Добро начало Спасов трябва да си върне парите които даде, там бихме тук падаме много важно че хората дадоха по 10лв, да не са идвали очакваме и този мач да бъде разследван, ОПГ в действие браво, скъпи фенове всичко е ок при вас нали


27 Април 2024 08:52 | Локо Сф
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Няма ли кой да обърне внимание на този мач, тея Враца много добър отбор браво четем някакъв Спасов е станал шев, браво още 1, 2 мача и избиваме парите


27 Април 2024 09:20 | ОПГ
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Манолев с лоботомия ли е или си е природно тъп . Това момче Спасов дано се измъкне сух изглежда ми от свестните педали. Дано всичко е ок с Пирин сега има качествени и умни хора по етажите
Михтара е мното умен и добър в работата си
Занев е много мъжко момче взича сам решения и не го страх
Манолев е по програма за интеграция на хора със специални потребности но също е добро момче идва гледа по едно полувреме и си тръгва
Елезов е назначен от бюрото по труда той завалията ако не е Пирин ще е в карлуково


27 Април 2024 09:25 | Хаха смях
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Аз като ви обяснявам, че Пирин ще изпадне или ще бъде изхвърлен, вие не, та не. Бил съм Илков трол, завиждал съм на байкушо, интереси съм имал.... Бля, бля, бля. Поредното измиване на ръцете на кмето, като изпадне Пирин, да се псува Гошо цесекаро, а той ще си бие камшика по София или Америка. Кой нормален ще иска да дава пари и да вземе отбор, който не се знае да ли ще оцелее в А група? Идва Гошо от Америка и Софийски бизнесмен и са поредните спасители??? Ехо, ехооо??? Абе много се чудя на феновете капчин, Ризов, Тонката Илиев, Гюров... Абе вие не знаете ли за какво, същият този Гошо цесекаро е изгонен и не стъпва на армията, или се правите на улави? Е и там се опита да прокара същата далавера, с акции, с такива неща. Ама го надушиха и му биха шута, даже има и забрана да не ходи на мачове на Цска. Вие поне сте фенове, познавате го, ако не питайте.


27 Април 2024 09:28 | Хаха смях
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Да, да Манолев ви е виновен. Пфхахахахах. Боли го уя Манолев, он пари си има. Виждаме безпарковците и заплатаджиите кои са?


27 Април 2024 10:39 | смешки
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Играйте тото, пък после правете кампании за привличане на публика на стадиона


27 Април 2024 10:56 | Петрич
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Добре дошли в Б група селяци


27 Април 2024 12:26 | хахаха
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Чудесно, със здраве да си ги харчи парите Манолев
И що не си ги харчи ами се занимава с некви неща
Е то все са малко така е
Като може без труд да си ги увеличава що не


27 Април 2024 12:29 | Кире
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

И сега какво тирето ни даде мача сега да дадем на враца стига с тия въртелешки че скоро ще ве изгоним всички барабар с кметчето където върви по левият тротоар


27 Април 2024 14:14 | тъжно е
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Смешно, жалко.....
Имали пари! като имат какви са тия жалки работи!
Навсякъде се чудят как да си докарат по нещо!
В дюш учили треньорите как се оказва първа помощ. Тия треньори това не са ли го учили в университета, като са се лицензирали!
Опс какъв университет сънувам, нещо ЮЗУ евентуално ама без посещения


27 Април 2024 14:24 | Петрич
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Б група индианци чакаме ви в петрич


27 Април 2024 14:25 | Петрич
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Новия сезон беласица петрич пирин благоевград дерби мач


27 Април 2024 14:25 | Петрич
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

3 на 0 за беласица петрич


27 Април 2024 14:49 | Караваната на Ричи
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Абе Некой виде ли го тоя “бизнес план”?
Какво включва?
Кое кога и как ше се случва?
Кой ще носи отговорност и за какво?
На
Покажете го тоя инвестиционен план?
Или всички сме слепи и тъпи?
Или на тва разчитат дебелия гъз и пумака от копривлен?
Свършиха ли се отборите в София Та тоя Г-н Дормео реши да инвестира в Благоевград?
Какво му е обещано?
Или само заради тва че кмета е мека китка и тоя дойде тук, да е в “свой води”?
Дайте някакъв отговор бе папагали?!?!!


27 Април 2024 16:47 | Шарлатани
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Тоя, същия нов инвеститор, този същият беше председател на фен клуба на Цска в Благоевград, същият този гоше цесекаро се опита със същите далавери, уж акционери, а у, в цска, ама там го изхвърлиха като мръсно куче. Даже има забрана да посещава мачове на Цска оти ке яде папуро. Оти се правите на улави, че не знаете. А относно тия "бизнес планове" на байкушо, инвеститори, евро проекти, бля, бля, бля никой нищо не е виждал. Само маабети


27 Април 2024 17:33 | до тъжно е
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Така е, бият тъпана че имат пари, а гледат да измъкнат от "любимия им клуб" В чужбина такива "най успели" дават по нещо на клуба, на детските школи. Това са успешни хора.
Тука всеки гледа да докачи нещо. Треньорите на дюш яко натискат родителите. Даже един дето яко се мазни на шефа, ми каза Не знам дали може да си го позволите!!!!! Тогава не разбрах какво толко имам да си позволявам, една такса. Ама като детето се отказа разбрах какво е трябвало да си позволя Амаааааа "Късно е чадо, мандалото хлопна"!


27 Април 2024 20:13 | да
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

За съжаление е така. Ясно е че никой не се занимава, затова най добре в пресата. Та като се прочетат 1-2 ще се променят нещата.


27 Април 2024 20:37 | Фен
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Много слаб треньор!!!


27 Април 2024 23:44 | Еленово
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Абе на тоя Тонката Илиев на жена му и разпраха гъзо от на мачове си ходи?


28 Април 2024 08:33 | Пешо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ке има ли тото


28 Април 2024 22:39 | Кире мустако
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Abe ei doidehte tuka toto da si pravite. vurnahme maca na vraca. nàaaaaa opicaite si akula iskam otbora v a grupa. naaaaa


30 Април 2024 21:04 | Фен
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Пълна трагедия са Пирин няма да изпаднат но трябва играчи и сериозни спонсори и успех Само Пирин и Пиринска Македония




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар