К. Георгиев триумфира в Андора, заслужи купа и 2100 евро за едноличната победа

26 юли 2011 00:16   1 коментар   10059 прочита
Петричкият гросмайстор показа, че все още го бива и на блиц
Петричкият гросмайстор показа, че все още го бива и на блиц


Петричкият гросмайстор показа, че все още го бива и на блиц

Петричкият гросмайстор Кирил Георгиев спечели еднолично шахматния турнир в Андора с награден фонд 10 000 евро. Той не допусна нито една загуба, а в последния кръг направи тактическо реми с мм Карлос Ибара /Исп/ и подпечата успеха със 7,5 точки от 9 възможни. Наред с купата българският състезател взе и плик с 2100 евро. Втори и трети останаха испанците гм Луис Аризменди и гм Марк Нарсисо с по 7 т. В проявата се включи и съпругата на К. Георгиев - майсторът на спорта Емилия Георгиева, която събра 3,5 т. и завърши в долната половина на таблицата.

Двамата участваха и в проведения блиц турнир “Гран При на Андора”, който се проведе в 8 кръга с времева контрола 5 минути. След изключително оспорвана надпревара първи стана натурализираният французин гм Хичам Хамдучи /300 евро/, следван от кубинеца гм Омар Алмейда Кинтана /250 евро/, гм К. Георгиев /200 евро/ и представителя на домакините гм Оскар де ла Рива Агуадо.

Четиримата финишираха с по 6,5 т. и се наложи класирането да се извърши по допълнителни показатели. Тук мс Е. Георгиева се представи по-добре и с 4,5 т. зае 29-о място от 70 участници.


Още за: К. Георгиев   шахмат   турнир   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
26 Юли 2011 11:55 | Тесен социалист
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не е много, но е от сърце! Капка по капка вир става!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар