Искат да намалят заплатата на благоевградския Роналдо в Турция, скъп им е

20 юли 2014 21:16   7865 прочита


Благоевградският защитник Даниел Златков е пред раздяла с втородивизионния турски Болуспор. Бившият бранител на Миньор (Перник) и Славия има вероятност да прекрати договора си с клуба от южната ни съседка, където премина преди година.

Златков има разногласия с новите собственици на Болуспор. Клубът започна сезон 2014/2015 с нов президент, подменено ръководство, както и треньорски щаб. Той е един от четиримата футболисти с отлично представяне през миналия сезон и оцелели след чистката това лято. Въпреки това Златков е на път да прекрати договора си, ако разбира се се споразумее с новото ръководство за изплащането на неустойка по преждевременното прекратяване на контракта му.

Медиите в Турция съобщават, че заплатата му от 150 000 евро през миналия сезон се покачва значително за новия и той трябва да получава 200 000 евро годишно. Новите собственици обаче твърдят, че ще разговарят с футболиста за намаляване на възнагражданието му, защото това са непосилни пари за тях, тъй като възнамеряват да намалят цялостно бюджета на клуба, предаде Блиц. Ако Златков не се съгласи с новите условия, то двете страни ще седнат на масата за преговори за преждевременното прекратяване на договора му, като за целта ще им се наложи да му платят голяма сума като неустойка.

Именно този вариант е най-възможен от всички, защото новият треньор Огуз Четин в пресконференцията си преди дни обяви, че иска в квотата от трима чуждестранни футболисти да бъдат привлечени само офанзивни играчи, а Златков е централен защитник, който още се възстановява от контузията, получена в края на миналия сезон. Благоевградчанинът ще бъде готов за игра през септември. Ако ръководството уважи желанието на треньора, той ще стане свободен агент и ще може да си търси нов отбор без да се плаща трансферна сума за него. Преди това обаче защитникът трябва да се разбере с ръководството на Болуспор за неустойката по договора му, който е до следващото лято.


Още за: Роналдо   Турция   Д. Златков   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар