Внимание! Българи изпищяха от нов капан за шофьорите в Гърция, при който катаджиите направо свалят номерата на колите!

26 октомври 2018 12:51   1 коментар   8229 прочита


Гръцки катаджии вземат книжка, талон на колата и регистрационни табели за два месеца заради неправилно паркиране. За това предупредиха българи, станали жертва на новите санкции в южната ни съседка, пише "Телеграф". 32-годишната българка Ани обаче остава без книжка, номера и талон. Само преди седмица жената, която от 12 години живее в южната ни съседка, а от 4 има бизнес там, спира колата си за 3-4 минути на аварийни светлини на улица в Серес.

В автомобила на задната седалка остават децата й. Ани има магазин и провежда кратък разговор с хазяйката на помещението. Когато излиза, вижда как полицаите свалят двата й номера, въпреки че практиката е да се сваля само предният. Причината - нейният "Опел Зафира" заема 10 сантиметра от пешеходната пътека. Първоначално жената била спокойна, защото знаела, че ще й напишат акт, а при плащане в рамките на 10 дни, се плаща половината от глобата.

Полицаите обаче наложили глоба 0 евро, но взели книжката и документите за 2 месеца. От българското консулство обяснили на Ани, че напоследък има много нашенци в нейното положение и единствения й шанс е на секундата да наеме адвокат и да обжалва. На следващия ден жената отишла ка среща с шефа на КАТ в града, но той отсъствал. Неговият заместник й обяснил, че вече няма да пишат глоби, но ще взимат номера, талони и книжки. Това се налагало, тъй като за местното население размерът на санкциите бил висок. В крайна сметка от службата на "Пътна полиция" върнали документите и номерата на българката. /blitz.bg


Още за: катаджии   книжка   табели   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
1 коментар
26 Октомври 2018 13:12 | Предложение
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Тук също трябва да свалят табелите с номерата, когато се спира "на аварийки"! И народът ще се отучи от тоя "запазен знак" за нарушаване на првилата.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар