ВЕРСИЯ: Ликвидирали бизнесмена с луксозния Мерцедес преди да пропее за ДДС измами

10 април 2021 12:58   2 коментара   8015 прочита


Разстреляният показно с два куршума в главата на Околовръстното шосе в София 46-годишен Николай Драгополов, е въртял схеми с кухи фирми и подставени лица.

Мъжът, който няма нито едно дружество на негово име, се е съгласил да стане прокурорски свидетел по дело срещу група за източване на ДДС. Трябвало е от понеделник да бъде с охрана от Бюрото за защита на свидетели, съобщава в „Телеграф“. Все още не е ясно дали това е мотивът за ликвидирането на бизнесмена.

Ултралуксозният джип „Мерцедес“ G класа, в който бе убит Драгополов във вторник, е обявен за продажба от автокъща за 135 000 лева. Мъжът се е водил неформално управител на автокъщата, но по документи тя е собственост на Кирил Кирилов от Видин.

Убитият е карал в последните месеци над 20 луксозни автомобила, които са обявени за продажба в автокъщата на Околовръстното.

Фирмата пък е регистрирана през 2008 г. на името на Георги Радков от блок 409 в столичния квартал „Дружба 2“. След това става собственост на съпругата на Георги – Боряна. Тя пък я прехвърля през 2014 г. на социално слабия Боян Иванов от София, който я управлява до 2014г., след което се прехвърля на македонеца от Скопие Мартин Алампиоски, който пък я прехвърля през 2016 г. на Кирил Кирилов от квартал „нов път“ във Видин. 

Дружеството е с адрес улица „Шимако“ 11 в Симеоново, на който реално се намира петно за строеж. Самият офис е на Околовръстния път, където се продават луксозните автомобили предимно от марките „Ауди“ и „Мерцедес“, а средната им цена е между 80 000 и 100 000 лева. 

Врътки

Справка в Търговския регистър показва, че дружеството е прехвърляно от един собственик на друг, като възлагането е ставало на принципа „сам за себе си“. Примерно – Георги възлага на Георги да прехвърли фирмата на Биляна. Биляна възлага на себе си да прехвърли фирмата на Боян и т.н. 

Експерти по данъчни измами коментираха, че това е класическа схема, която обаче реално не е забранена от закона, но е на ръба му.

Убитият Драгополов е с над 20 криминални регистрации. Автокъщата му се намира в противоположното локално на това, в което беше убит на Околовръстния път в посока на голям столичен мол./Monitor.bg


Още за: ДДС   измами   убийство   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
2 коментара
10 Април 2021 13:56 | КГБ
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

А от каде са разбрали че ще пропее?????
От тия, дето събират гилзите..


11 Април 2021 08:35 | Инспектор Стрезов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Чудо голямо, разстреляли един престъпник. Да го бяхте осъдили и да бъде на сигурно място в затвора. В "автобиографията" му целият Н. К., вие сте седнали да се вайкате. Каквото повикало, такова намерило, както е казал народът.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар