Трагедия с български деца в Германия! 17-годишно момиче се удави, още две се издирват

18 юни 2021 14:11   1 коментар   15232 прочита


Страшна трагедия в най-голямата река в Германия с български момичета! Засега е потвърдена смъртта на едно от тях - 17 -годишно момиче от Пазарджик, което се е удавило по време на къпане в Рейн близо до Дуйсбург. Други две - на 13 и 14 години, са изчезнали.

Спешното обаждане е дошло малко преди 18:00, каза пред bild.de Кристоф Умбах, ръководител на операцията в пожарната команда на Дуйсбург. Трите момичета са се удавили, докато се къпели в Рейн. Спасителите веднага се втурнали към мястото на инцидента.

160 души от пожарната, спасителната служба, DLRG и Германския червен кръст са търсели децата. Поискани са подкрепления от Мюлхайм, квартал Везел и пожарната команда на завода в Тисен.

Бил е вдигнат и полицейски хеликоптер. Екипажът открил тяло, плаващо във водата, и насочил спасителната лодка към мястото. Момичето било извадено на брега, лекарите се опитали да го реанимират - напразно. Момичето починало в клиника същата вечер.

Все още няма и следа от другите две момичета. Търсенето е прекъснато през нощта, съобщиха от пожарната.

40 души очевидци и близките на трите момичета са гледали от сушата спасителната акция. Трите момичета вероятно са подценили силното течение в Рейн./Glasnews.bg

1 коментар
02 Юли 2021 23:24 | 2021_1606
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Механата е 21 на 21 4:16 обяви по три момичета в кале
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар