Пожари в Югозапада вдигнаха огнеборците на крак

06 юли 2022 12:25   2125 прочита


Около 23, 30 ч. на 04 юли е пламнал джип „Вранглер Анлимитед“, паркиран пред къща в пернишкото с. Г. Бучино. Колата, собственост на 55-годишен столичанин е обгоряла в предната й част. Причината не е установена, започнато е досъдебно производство от служители на Второ РУ.
На 04 юли, около 17, 30 ч. е подаден сигнал за горяща закусвалня в гр. Радомир.

Един екип местни огнеборци локализирали пламъците. Унищожени са фритюрник и мазнина. Причината е неправилно ползване на нагревателни уреди. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.
Два пластмасови контейнера за отпадъци са изгорели на 05 юли през нощта в гр. Радомир. Причината е небрежност при боравене с открит огън Няма нанесени други материални щети.

Три декара смесена гора са унищожени при пожар в брезнишкото с. Гигинци. Огънят е тръгнал на 04 юли, около 14, 20 ч. Един екип на РСПБЗН – Брезник локализирал пламъците. Спасен е голям горски масив. Причината е небрежност при боравене с открит огън.

6 пожара са гасили екипи на РСПБЗН вчера в областта. Един от тях е нанесъл щети – в къща в кюстендилския квартал „Въртешево“ е унищожена покъщнина, пожарът е причинен поради неправилно ползване на нагревателни уреди. Противопожарният екип е спасил сградата, няма пострадали хора.


Още за: пожари   югозапад   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар