Нови разкрития за богаташа Василев и разстреляния от него бандит Стамбето

26 март 2021 17:32   3 коментара   7830 прочита


Застреляният в офиса на старозагорска фирма за кредити Станимир Иванов-Стамбето е загинал от два пистолетни куршума в главата. Стрелбата е била от упор в момента, в който жертвата е бил с гръб, потвърдиха източници, близки до разследването, пише "Монитор". 
Първият куршум е избил челюстта на 35-годишният криминално проявен мъж, вторият го е довършил. Скарването, довело до трагедията е започнало близо час по-рано, то е било между жертвата и Милен Василев.

Ставало е въпрос за огромни липси на пари от заложна къща, за която Станимир е отговарял. В един момент от офиса била отстранена приятелката му Красимира, която работела като счетоводителка в една от фирмите, регистрирани на улица „Цар Симеон Велики“ 142 в Града на липите,предаде БЛИЦ.

Тя била изпратена уж да донесе някакви счетоводни документи за проблемната заложна къща. При завръщането й обратно всичко вече било приключено. При огледа на помещението, където е намерен трупът след обаждане на телефон 112 към 17,20 часа на 23 март станало ясно, че охранителните камери вътре са били изключени по неизвестни причини.

Две денонощия по-късно състав на Старозагорския окръжен съд постанови постоянна мярка за неотклонение спрямо обвинения в убийството 37- годишен старозагорски бизнесмен Владимир Василев.Заседанието премина при закрити врати, наблюдаващият досъдебното дело прокурор Маргарита Димитрова отказа какъвто и да е коментар по събранието към момента факти.

Защитникът на обвиняемия- адвокат Иван Михайлов съвсем лаконично уточни, че е поискал по-лека мярка, „домашен арест“ с аргумента, че клиентът му не е криминално проявен, има семейство и две малки деца и че няма опасност да се укрие или избяга.

БЛИЦ припомня, че трагедията се разигра в офис на фирма за бързи кредити на старозагорската главна улица „Цар Симеон Велики“ 142, в същото помещение сее  намирал и по-малкият брат на Василев Милен, бивш шампион по ловна стрелба.

 

В съседно помещение е имало още един мъж, клиент на фирмата, който е разпитан. Сигналът за изстрела е бил подаден на телефон 112 от брата на Владимир, обясни окръжният прокурор Дичо Атанасов.

При първите разпити стрелецът е отказал да съдейства на разследването. Тепърва ще се установява поводът за скандала, който е довел до убийството на криминално проявения и осъждан ефективно Стамбето. Знае се само че жертвата е работела за стрелеца и дори публично е рекламирала  една от заложните му къщи.

Според запознати с биографията на убития той е бил използван в миналото като „момче за мокри поръчки“ заради пироманските му наклонности. Твърди се, макари  под сурдинка, че е бил своеобразна „връзка“ с ромски тартори за уреждане на гласуване в предходни избори. От прокуратурата отрекоха да работят по такава версия за скандала.

Семейството на Владимир е сред най-богатите в региона, починалият му преди 4 години баща Младен Василев е бил едноличен собственик на множество компании с различен предмет на дейност и притежаваше огромно имение, включително и язовир край старозагорското село Колена, използван някога за нуждите на азотноторовия завод край Града на липите. 

Имението е обградено отвсякъде, достъпът до него е ограничен само за ВИП-персони, сред тях са били по различно време високопоставени политици от различни партии. На територията му има развъдник включително за елени и сърни, коментират запознати.

Основоположник на фамилията е някогашният Герой на социалистическия труд  89-годишен Васил Данчев Василев, който в зората на демокрацията приватизира държавното „Пещостроене“.

Адвокатът на задържания Владимир Василев Иван Михайлов на този етап се въздържа от коментар за защитната си тактика като се аргументира с липсата на яснота за събраните по досъдебното производство факти и обстоятелства. Той припомни, че клиентът му не е криминално проявен, има постоянна адресна регистрация и няма опасност да се укрие или извърши друго престъпление.

3 коментара
27 Март 2021 15:24 | Браво !
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво, всички се изтрепайте един-друг и да се приключи, може пък тоя свят да стане по-добър без тези отпадъци !!


27 Март 2021 15:28 | !
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Един член на семейство крадци забогатели от далаверите и кражбите си, не понесъл кражбата на друг крадец, работещ за него и откраднал от него, и взел че го гръмнал. Заради смахнатата съдебна система у нас вече вилнее уличното правораздаване.


04 Юни 2021 23:08 | нина
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Клиентът на адвокат Иван Михайлов (наричан "пичия косъм), омърси досието си вече.. Двама млади хора, така ли не се разбраха... А, малкия брат... има нещо гнило, ама не в Дания,
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар