Нова жестока измама с "Гугъл" бърка в джоба на българина

05 май 2021 10:35   2 коментара   3836 прочита


Mишени този път са малки и средни фирми, които поддържат онлайн магазини или корпоративни сайтове

Нова измама, този път от името на Google. Измамниците използват популярността на най-голямата търсачка, за да събират суми от български търговци, обещавайки им помощ по време на пандемия.

За схемата сигнализираха зрители на Нова тв, които са атакувани от измамниците. Как обаче събират пари от потенциалните жертви?

Mишени този път са малки и средни фирми, които поддържат онлайн магазини или корпоративни сайтове. За да се класират на по-предни места в интернет търсачките, измамниците нерегламентирано им предлагат безплатна услуга от името на Google.

А за да получат помощта от най-популярната търсачка трябва да платят единствено разходи за обработване на документите по договора. Какво се случва след това?

Преди дни жена получава примамлива оферта по телефона за подпомагане на бизнеса й. Собственичка е на онлайн магазин за дрехи. Предпочита да не показваме лицето й, затова ще я наричаме Милена.

„Обадиха ми се по телефона от Google с предложение да сключа договор с тях срещу 180 лв., за да взема субсидия, която може да се получи заради коронавируса, която е от 600 лв. Т.е. за сумата от 780 лв. на годишна база – да ми правят реклама, която ще ме изкара на първа страница в търсачката”, разказва тя.

Предложението е обявено като кампания на Google, с която се подпомага малкия и среден бизнес по време на пандемия. А обещанието е, че когато потребителите търсят дрехи онлайн, нейният сайт ще излиза сред първите резултати в търсачката през следващата една година.


За да поучи въпросната субсидия единствено трябва да подпише договор и плати сумата от 180 лв. за подготовката на документите за участие в кампанията./Блиц


Още за: Сайтове   измама   гугъл   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
2 коментара
05 Май 2021 11:16 | $$
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

" Лакомо дупе кръв сере! " Всички полакомили се за "евтинийката" сега реват..... та прочетете първото изречение!


05 Май 2021 18:30 | джоро
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

и защо да е "жестока" измамата? много си е блага даже! ганьо все гледа да прецака другите, а той да мине много тънко!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар