Наша оперна певица се развилня в Англия, нападна полицаи, а сега...

17 април 2021 08:32   1 коментар   6052 прочита


Българската оперна певица Рая Тодева бе осъдена условно в Англия, след като наплю полицай и свали маската на друг, пише "Телеграф". 

Според информация на британското издание Whitchurch Herald 43-годишната нашенка е арестувана на 7 януари, след като нападнала съпруга си в дома му в Уитчърч, Великобритания. 

Сега Тодева е осъдена. Тя е призната за виновна от Магистърския съд в Телфорд на 14 април за нападение от общ характер, както и за нападение над полицаи по време на изпълнение на техните задължения. 

Съдът изслушвал фактите по първия случай, според които съпругът на певицата, живеещ отделно от нея в Уитчърч, се обадил на полицията, че тя го нападнала в дома му. Когато полицията пристигнала на място, българката, която от 8 години живее в Кралството, нападнала единия полицай, смъквайки маската от лицето му. 
 
null 

Тодева е била отведена в полицейското управление, където след това наплюва друг полицай, а слюнката й попаднала върху жилетката на униформения. В съда било обяснено, че Тодева страда от алкохолизъм и била болна от хепатит С, като към момента вече била победила болестта. 

В мотивите си адвокатът й Пол Хаят изтъква: "Живяла е в Англия 8 години с различен адрес от съпруга си. И двамата са алкохолици. Учила е оперно пеене в България, към момента е безработна, но иска да преподава езици. 

Поела е отговорност за действията си и смятам, че е редно да се обърне внимание на факта, че е признала вината си. Предлагам 18 месеца общественополезен труд, в допълнение с терапия за алкохолизъм и условна присъда". 

Съдия Ема Кидсън отбеляза, че инцидентът заслужава присъда лишава от свобода, въпреки това се въздържа от това решение. "Съветвам ви да се възползвате от предложената ви помощ да вкарате живота си в релси", произнесе решението си съдията. Кидсън осъди Тодева на 3 месеца затвор, но условно. През следващите 18 месеца не трябва да нарушава обществения ред и трябва да спазва условията по присъдата. 


 

1 коментар
17 Април 2021 16:07 | Ъха
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Къде са бюрократите занимаващи се се със зависимости и получаващи огромни възнаграждения и неуважаемия български съд да обясни че тия принудителни терапии не се прилагат. А промо и психиатри.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар