Наглост! Стойчо Камбаната от бандата на лейтенант на Очите осъди прокуратурата

11 март 2019 10:57   1 коментар   7315 прочита


Стойчо Радев-Камбаната, легендарна фигура в Несебър, се е измъкнал сух от обвинението за отвличане, което му повдигнаха през 2015 година. Нещо повече – Камбаната е осъдил прокуратурата заради незаконния си арест и стреса, преживял през 15-те месеца, в които е бил обвиняем. Радев е поискал 20 хил. лева, но съдът Районният съд в Бургас, който разгледа иска му преди дни, е постановил да му се заплатят едва 1000 лева.

Припомняме, че Стойчо Радев, бе обвинен, че е отвлякъл 29-годишния Григор от Пазарджик, заедно с още двама авери – Ангел Тръпчев-Кемала и Недко Койчев. От прокуратурата тогава твърдяха, че тримата са натикали мъжа против волята му в багажник на Фолксваген пасат и го закарали в село Оризаре, където бил държан насила две денонощия.

Пред съда и Камбаната, и другите двама обвиняеми твърдяха друго –„дрогата изпържила мозъка на Григор”, не били го отвличали, а взели от гарата в Бургас, за да ядат и пият, дори го "нахранили с кюфтета". Докато бе обвиняем Стойчо Радев прекара месец в ареста, и известно време под „домашен арест”. Накрая измениха мярката му в парична гаранция. В този период той получил физически дискомфорт, чувствал страх, че може да бъде осъден, съпругата му го изоставила, а доброто му име било накърнено. Заради това завел граждански иск срещу прокуратурата. Според РС Бургас обаче 1000 лева са му предостатъчни. Решението може да се обжалва пред Окръжния съд.

От решението по гражданското дело, разгледано в РС Бургас, става ясно, че обвиненията срещу Камбаната са свалени на 18 януари 2017 година с постановление от наблюдаващия прокурор. Причината не се съобщава, но най-вероятно е липса на доказателства. Никак не е изключено „отвлеченият”, чийто „мозък е изпържен от наркотиците”, да си е спомнил действителната ситуация. Припомняме, че Стойчо Радев гравитираше дълги години от Ичо Оризарския – бивш лейтенант и много доверен човек на Димитър Желязков-Митьо Очите. През 2010 година Камбаната бе съден за участие в ОПГ-то на Оризарския./Blitz.bg

1 коментар
11 Март 2019 14:56 | Инж. Любен Симеонов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ха-ха-ха
ебати подигравката!
за 15 месеца самото обезщетение за липса на работа би трябвало да е около 15 000
а поне още толкова за морални вреди.
Да ги съди човека до дупка:)))
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар