Мотивът за жестокото убийство в Ново село е ясен

08 март 2021 12:02   2 коментара   3220 прочита


В рамките на 6 месеца ще бъде приключено разследването за жестокото убийство на 62-годишната британка Тина Даян Ейр в търновското Ново село и делото ще бъде внесено в съда. Това съобщи окръжният прокурор на Велико Търново Христо Христов.

Обвинен за престъплението е 26-годишният Денислав Р. от Горна Оряховица,с когото се твърди, че са имали интимни отношения. Той е направил самопризнания, каза прокурорът.

"Мотивът за убийството в Ново село е някаква любов, която не разбирам, с оглед на разликата във възрастта между жената и извършителя. Там на място бяха открити значителни парични средства, на които извършителят на убийството не бе посегнал", разясни Христов.

Той посочи, че механизмът на извършване на престъплението е изяснен, в момента се чакат резултатите от назначените експертизи на кръв, друг биологичен материал от местопрестъплението, дрехи на убиеца на Тина, за да бъдат подкрепени самопризнанията със съответните доказателства, предаде Glas.bg.

"Присъдата не може да се крепи единствено на самопризнания", коментира Христо Христов. Тина бе открита в локва кръв в плевнята на къщата си в Ново село на 17 февруари. След като не я били виждали няколко дни, кметът изпратил нейни сънародници да проверят какво става.

Те заварили в двора непознатия младеж, целият в кал, край прясно изкопан труп, в който явно е имал намерение да зарови тялото,  съобщава 24 часа Той побягнал през съседните дворове и по-късно бе задържан от честния полицаи и кмета на Ново село Христо Христов. 

Преди да купи къщата през 2017 г. и да заживее в България, Тина дълго време е работила за една от най-големите адвокатски кантори в света.

2 коментара
08 Март 2021 23:46 | Кочо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Е, най после нещо да е ясно на родната полиция!


09 Март 2021 01:19 | Ай,ай,ай ...
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

“... честния полицай ...” брей, брей и такива ли имало ?!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар