Майка обвинява възпитателка, че е ритнала детето й в слабините

29 май 2023 13:17   3 коментара   4015 прочита


Майка на 5-годишно дете твърди, че вече половин година чака институциите да вземат отношение във връзка с инцидент с детето ѝ в частен детски център. През ноември, по думите на жената, синът ѝ е получил травма в областта на слабините след удар от учител в детското заведение. Вследствие на травмата се стига и до операция.

На мястото видях детето си уплашено, с наранявания в областта на слабините и леко кръвотечение. В градината ми казаха, че той се е държал агресивно с една от учителките и че тя е била принудена да изпъне леко крака си към него, като не е очаквала, че ще попадне в деликатното място”, разказа Татяна Узун.

В „Пирогов” лекарите установяват разкъсно-контузна рана, хематоми и кръвонасядания в областта на пениса. Наложила се спешна операция, обяснява майката на момчето. „Поискахме съдебномедицинско обследване. В документа пише, че такава травма може да бъде получена чрез силен удар или множество по-леки такива”, уточнява Узун, предаде NOVA.

От детския център заявиха, че ще изчакат компетентните органи да се произнесат по твърдението на родителите. Коментират още, че в последните месеци центърът е подложен на постоянни проверки, които не са възпрепятствани. Заявяват, че са били потърсени от родителите през декември с искане детето да продължи да посещава детското заведение. След получен отказ, родителите са поискали парично обезщетение в размер на 50 000 лв. Впоследствие е заведен и съдебен иск за 35 190 лв.

Искаме справедлив процес. Все още няма дата за съдебно дело. Като майка не ми е лесно да чувам как детето ми страда. И да усещам това безсилие. От будно, енергично и жизнерадостно дете, се превърна в затворено и недоверчиво момче”, сподели майката./Dariknews


Още за: дете   майка   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
3 коментара
29 Май 2023 14:02 | ...
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Важното е да вземете парите. Пениса ще му мине.


29 Май 2023 14:44 | Дидо
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Най вероятно украински просяци


29 Май 2023 14:48 | Дидо
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Нещастници.. Дане ги е канил некой у нас На аванта пък и с претенции
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар