Изплува още една измамна схема на Мегз! Дизайнерката лъже нагло клиентите си, че...

25 януари 2019 11:34   1 коментар   7109 прочита


Синтетика вместо памук е продавала дизайнерката Миглена Каканашева - Мегз на клиентите си. Това стана ясно от документи в Регистъра "Нелоялни търговски практики", качени на сайта на Комисията за защита на потребителите, пише "Телеграф". Глоба и забрана за заблуждаване на клиентите са санкциите срещу фирмата "Екс Мегз" на скандалната дизайнерка.

След жалби инспекторите са установили, че дрехите на Каканашева са изработени от некачествени платове, чийто състав не отговаря на написаното на етикета. Жалбоподателка разказва, че е поръчала и платила рокля от интернет сайта на дизайнерката, която според обявлението е изработена от велур.

При последната доставка се оказва, че велурът е заменен от нискокачествен полиестер. Проверяващите са открили и че в склада на фирмата има дрехи, етикетирани като "40% памук, 30% полиестер, 30% еластан" са изработени изцяло от синтетични влакна. Каканашева опитала да прехвърли вината върху доставчика си на платове, но проверка там доказала, че той предлага само изкуствени платове без да крие това./БЛИЦ

1 коментар
25 Януари 2019 21:07 | Иван
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Не купувайте нищо от тази
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар