ФБР обяви награда за главата на Ружа Игнатова

02 юли 2022 11:14   1 коментар   12712 прочита


ФБР обяви награда от 100 000 долара за всеки, който даде информация за местонахождението на известната в цял свят криптокралица Ружа Игнатова.

Нашенката се нареди в топ 10 на най- издирваните бегълци, предаде БНР. Властите в САЩ я търсят заради крупни афери.

Обвинения

Игнатова е търсена по обвинения в заговор за извършване на пране на пари, заговор за извършване на измама с ценни книжа и измама с ценни книжа. В прессъобщение на ФБР се посочва, че родната криптокралица се издирва за нейното предполагаемо участие в широкомащабна измамна схема. Тя е обвинена в това, че заедно с други е измамила инвеститори от цял свят. Нашенката е основавала OneCoin Ltd., базирана в България компания, която предлага на пазара предполагаема криптовалута, се казва още в съобщението. Заблудените от нея прехвърляли пари по сметките на OneCoin. Така чрез измами аферистката прибрала над 4 млрд. долара, твърдят чуждите власти. Обвиненията й бяха повдигнати през 2018 г. Оттогава Игнатова е неуловима. В Америка обаче още през 2019 г. бе арестуван нейният брат Константин.

Мерки

Смята се, че Игнатова пътува с въоръжена охрана или сътрудници. Тя може да е имала пластична операция или да е променила външния си вид по друг начин, посочва ФБР. Ако имате информация за Игнатова, можете да се свържете с американското посолство в София, се казва в съобщението. Преди няколко месеца стана ясно, че Игнатова се е отказала от българското си гражданство. Някои страни не дават паспорт при наличие на второ гражданство. Така нашенката вероятно се е сдобила с друго гражданство, за да се укрие по-умело./Телеграф.бг


Още за: фбр   Ружа Игнатова   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
1 коментар
03 Юли 2022 08:08 | Невена от Дупница
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

100000 ?Ама как ще ги получи победителя на части или кеш.. То не че ще е се открие бизнес дамата, но случайно ако стане вероятността победителя да е обикновен фермер е същата колкото да се намери жена с променена външност и сменено гражданство. Сиреч ще бъде човек от службите победителя. Демек нагласена работа все едно Държавната лотария (7777. bg). Ядеме доматету с колците. Барман сипи по една ДИНЯколада.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар