Безочие! Северин цъфна наконтен в съда, майка му се тръшка в истерия

22 април 2019 14:20   3 коментара   8880 прочита


Близките на убитата тв водеща Виктория Маринова поискаха общо 450 000 лв. кръвнина от убиеца й Северин Красимиров. В съда днес бяха внесени три граждански иска - от майката, от бащата и от дъщерята на убитата. Подсъдимият за зверската смърт на Маринова дойде в съда, но запази пълно мълчание пред журналистите.

Пред магистратите обаче той промълви: "Признавам си. Съжалявам много!". Минути по-късно пред съдебната зала се появи и майката на Северин Надежда. Жената е пристигнала за делото от Германия. В коридора на Русенския окръжен съд тя започна да се тръшка на земята с викове и писъци: "Селяйдин, какво стана". Наложи се охраната да се намеси и да я изведе, съобщи "Монитор".

В съдебната зала защитата на Северин поиска процесът да се гледа при закрити врати, тъй като щяла да бъде изнесена информация свързана с интимния живот на убиеца и жертвата му. Прокуратурата и частните обвинители настояха обаче делото да се гледа в открито съдебно заседание. Затова съдът се оттегли на заседание, след което ще се произнесе по исканията им.

Обвиняемият Северин Красимиров ще отговаря пред съда за три деяния - убийство, изнасилване и блудство, като престъпленията са извършени по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Прокуратурата ще настоява за налагането на най-тежката мярка – доживотен затвор без право на обжалване. Северин Красимиров е единственият обвиняем за убийството на Виктория Маринова.

30-годишната телевизионна водеща беше нападната на 6 октомври 2018 г. посред бял ден, докато тичала по крайбрежната алея в Русе. От прокуратурата обясниха, че мотивът за убийството на Маринова е сексуален. Държавното обвинение категорично отхвърля твърдението, че престъплението е било поръчано или свързано с професията на жертвата, както и версията, че Северин Красимиров е имал помагачи. Назначената петорна комплексна съдебно-медицинска, психологична и психиатрична експертиза на Северин Красимиров, сочи, че той е вменяем и може да носи наказателна отговорност за извършеното.

От Окръжния съд обясниха, че защитата на обвиняемия е внесла в началото на този месец искане в съда за разглеждане на делото по съкратеното съдебно следствие. Красимиров е признал всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. Ако съдът приеме делото да бъде разгледано по този ред, наложената присъда на Северин ще бъде намалена с една трета./Blitz.bg

3 коментара
22 Април 2019 18:20 | Иван И.
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Този закон, сас намаляване на присадата трябва да бъде премахнат.
Защо във Америка няма такъв закон.
Там за това ще му дадат 200 години!!!!!


22 Април 2019 18:42 | Иван И.
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Ако полицията не го беше разскрила, щеше да си живурка във германия, а сега виновен съм, признавам и хоп 10 години вместо доживотна присъда.


22 Април 2019 23:33 | Иван
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Стига сме търпели тази мангалска сган
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар